Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: 118 φωτιές στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο - Η εικόνα σε Εύβοια και Ηλεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: 118 φωτιές στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο - Η εικόνα σε Εύβοια και Ηλεία
«Οι επόμενες μέρες και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες για τις πυρκαγιές» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες.

Επίσημη ενημέρωση για την πορεία των μεγάλων πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας πως το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 118 δασικές πυρκαγιές ανά την επικράτεια της χώρας μας.

Μιλώντας για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι η εικόνα είναι καλύτερη αλλά πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως μέχρι νωρίς το βράδυ της Τετάρτης για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 58 οχήματα και με 6 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, που θα δρουν για πυρόσβεση μέχρι τη δύση του ηλίου.

«Σήμερα το πρωί μετά από απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε η προληπτική και οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων από τους μικρούς οικισμούς Καλαμούδι, Παλαιοχώρι και Δαμνιά. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται μεταξύ αυτών των οικισμών στον ορεινό όγκο αλλά και παραλιακά στον οικισμό Ροβιές» συμπλήρωσε.

Για την πυρκαγιά στην Ηλεία, ο υφυπουργός ανέφερε πως σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησαν 7 μέτωπα πυρκαγιών.

Στην περιοχή επιχειρούν 160 πυροσβέστες, 50 οχήματα.

Ακόμα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως στην περιοχή Πελόπιο, το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε 1 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στην περιοχή Βλαχόπουλο στη Μεσσηνία, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως αναπτύχθηκε σε δύο μέτωπα.

Περαιτέρω, είπε πως στις 2:45 εκδηλώθηκε νέα δασική πυρκαγιά στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, η οποία έχει ήδη περιοριστεί.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι στις 16:40 εκδηλώθηκε νέα αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή του Μελιγαλά Μεσσηνίας. Η πυρκαγιά εξελίσσεται στον ορεινό όγκο ανάμεσα στα χωριά Κάτω Μέλπια και Βράχος, πλησίον των οικισμών.

Προειδοποιήσεις για τις επόμενες μέρες

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε προς τους πολίτες ότι «οι επόμενες μέρες και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες για τις πυρκαγιές».

«Δίνουμε και σήμερα μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα. Σύμμαχός μας το 112. Ένας μεγάλος ακόμη σύμμαχος απεδείχθη το πρόγραμμα Δρυάδες, υπό την Πολιτική Προστασία και διευκόλυναν τη διέλευση των πεζοπόρων κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στην Αρχαία Ολυμπία, έγινε εκτεταμένη συντήρηση του οδικού δικτύου, γεγονός που διευκολύνει τη δράση των πυροσβεστικά», ανέφερε.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε νωρίτερα ότι η χθεσινή ήταν πολύ δύσκολη νύχτα «όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλες τις πυρκαγιές που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη στη Λίμνη Ευβοίας, στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας και στην Ανατολική Μάνη», καθώς από το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενημέρωση Χαρδαλιά: 12,5 χιλ. στρέμματα κάηκαν - 94 σπίτια και 27 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές

gazzetta
gazzetta reader insider insider