Το Αφγανιστάν απέσυρε τη διπλωματική αποστολή του από την Ισλαμαμπάντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Αφγανιστάν απέσυρε τη διπλωματική αποστολή του από την Ισλαμαμπάντ
Μετά από την προσωρινή απαγωγή της κόρης του Αφγανού πρέσβη στην πρωτεύουσα του Πακιστάν.

Το Αφγανιστάν απέσυρα τον πρέσβη και την διπλωματική του αποστολή από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, μετά από την απαγωγή του Αφγανού πρέσβη στη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση αναμένεται να θέσει εμπόδια στην προσπάθεια ειρήνευσης στο Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται πως η κόρη του Αφγανού διπλωμάτη πήγαινε στο σπίτι της, όταν απήχθη την Παρασκευή για αρκετές ώρες, ενώ «υπέστη σοβαρά βασανιστήρια» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την απαγωγή.

"Η αφγανική κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της και ανώτερους διπλωμάτες στην Καμπούλ μέχρι να εξαλειφθούν οι απειλές για την ασφάλειά τους, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης και της τιμωρίας των δραστών", αναφέρει η ανακοίνωση του αφγανικού υπουργείου Εξωτερικών. "Αφγανική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πακιστάν στο εγγύς μέλλον για να αξιολογήσει και να παρακολουθήσει αυτά τα θέματα. Υπό το φως των συμπερασμάτων τους, ενδέχεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα".

Το Πακιστάν ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι ενίσχυσε την ασφάλεια του πρεσβευτή και ξεκίνησε έρευνα για να βρει τους ενόχους αυτής της "απαγωγής".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απήχθη προσωρινά η κόρη του Αφγανού πρεσβευτή στο Πακιστάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider