Υπ. Υγείας: Ξεκινούν εμβολιασμοί από κινητές ομάδες σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπ. Υγείας: Ξεκινούν εμβολιασμοί από κινητές ομάδες σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές
Από τις 6 Ιουλίου στην Κρήτη και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Την έναρξη εμβολιασμών κατά του κορονοϊού από κινητές μονάδες και συνεργεία του υπουργείου Υγείας σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με αφετηρία την Κρήτη, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός βρίσκεται στην Κρήτη και προήδρευσε σε σύσκεψη στο Ηράκλειο με θέμα την εντατικοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινούν από τις 6 Ιουλίου στην Κρήτη και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα, εμβολιασμοί από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας σε χωριά, Κοινότητες, Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές, κατόπιν λίστας που θα προσκομίζουν οι τοπικές αρχές.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:

«Είχαμε μια τρίωρη πολύ εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τους συναδέλφους βουλευτές, τους Προέδρους εμπορικών και ξενοδοχειακών Επιμελητηρίων, υγειονομικούς, τον κλήρο και την Εκκλησία εδώ στο Ηράκλειο. Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις στους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης. Συζητήσαμε πολλά με τον κ. Περιφερειάρχη, με τους Δημάρχους, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου.

Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, προχωράμε – καταρχάς εδώ στην Κρήτη από τις 6 Ιουλίου – και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε εμβολιασμούς από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας σε χωριά, Κοινότητες, Δήμους, απομακρυσμένες περιοχές και όπου ζητηθεί, κατόπιν λίστας που θα προσκομίζουν οι Δήμαρχοι, με στόχο να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων συμπολιτών μας.

Η Κρήτη, την οποία αγαπάμε πολύ και είναι η «ναυαρχίδα» του τουρισμού, είναι πρωτοπόρος σε όλα και θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό.

Είναι ευθύνη, συνευθύνη όλων μας και ζητώ από την Εκκλησία, τον κλήρο, τους ιερείς μας σε κάθε Κοινότητα, σε κάθε χωριό, σε κάθε Δήμο, τους δημοτικούς άρχοντες, τους ξενοδόχους και όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να φτιάξουν τις λίστες τους με τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Εμείς θα πάμε εκεί να τους εμβολιάσουμε με όλα τα εμβόλια. Αυτό δείχνει ότι περνάμε στην επόμενη φάση του προγράμματος «Ελευθερία». Η προσπάθεια την οποία κάνουμε όλοι μας, με πρώτο τον Πρωθυπουργό

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider