Novartis: Να μην ισχύσει το καθεστώς προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες ζητούν 6 πολιτικοί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novartis: Να μην ισχύσει το καθεστώς προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες ζητούν 6 πολιτικοί
Κοινό υπόμνημα κατέθεσαν οι κ.κ. Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος, Ι. Στουρνάρας, Δ. Αβραμόπουλος, Α. Γεωργιάδης και Α. Λοβέρδος.

Να μην ισχύσει το καθεστώς προστασίας στους «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» στην προδικασία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου και να τους αποδοθεί κατηγορία για συναυτουργία στα τελεσθέντα αδικήματα από τους κατηγορούμενους, ώστε να χυθεί άπλετο φως και να λάμψει πλήρως η αλήθεια για την υπόθεση της Novartis, ζητούν με κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν προ ημερών στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Ε. Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Ι. Στουρνάρας, ο πρώην Επίτροπος στην ΕΕ Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Α. Λοβέρδος.

Οι μηνυτές ζητούν «οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν και να καταθέσουν επωνύμως στην διεξαγόμενη προδικασία για το Ειδικό Δικαστήριο. Γιατί μόνο έτσι, - όπως υποστηρίζουν - θα μάθει ο ελληνικός λαός το τι πραγματικά συνέβη, τον ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν».

Δείτε το υπόμνημα στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider