Βρετανία: Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής φεύγει από τους Τόρις για τους Εργατικούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής φεύγει από τους Τόρις για τους Εργατικούς
«Το κυβερνών κόμμα υπό τον Μπόρις Τζόνσον έχει γίνει αντιδραστικό, λαϊκιστικό και εθνικιστικό» υπογράμμισε ο Τζον Μπέρκροου.

Την αποχώρηση του από το κυβερνών κόμμα των Τόρις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την προσχώρηση του στους Εργατικούς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, ανακοίνωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκροου.

Ο Μπέρκροου, που αποχώρησε από τη θέση του το 2019 και που έχει υπάρξει πολέμιος του Brexit, δήλωσε σε συνέντευξη του στον Observer την απόφαση του για να προσχωρήσει στους Εργατικούς, εξαπολύοντας μύδρους κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Οι Τόρις υπό τον Τζόνσον έχουν γίνει αντιδραστικοί, λαϊκιστές, εθνικιστικές και μερικές φορές ακόμα και ξενοφοβκοί» τόνισε ο Μπέρκροου, για να προσθέσει πως «έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως χρειάζεται αλλαγή αυτής της κυβέρνησης. Το Εργατικό Κόμμα είναι το μοναδικό που μπορεί να προσφέρει αυτή την εναλλακτική» συμπλήρωσε.

Ο Μπέρκροου, που παρέμεινε στους Τόρις για 12 χρόνια προτού αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων το 2009, έγινε παγκοσμίως γνωστός από τις φωνές του «Τάξη! Τάξη» στις θυελλώδεις συνεδριάσεις των Βρετανών βουλευτών για την έγκριση των νομοσχεδίων του Brexit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider