Α. Πελώνη: Τέσσερα νέα μέτρα για τον Τουρισμό - Δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Α. Πελώνη: Τέσσερα νέα μέτρα για τον Τουρισμό - Δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ήδη έχουν γίνει περισσότεροι από 6 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

«Έχουμε ευθύνη να εμβολιαστούμε για να αποκτήσουμε ασπίδα προσωπικής προστασίας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας στη χώρα μας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας ότι «ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία».

«Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα βελτιώνεται αλλά παραμένει ευμετάβλητη. Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει συνεχή αλλά αργή αποκλιμάκωση και σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικές εξάρσεις», είπε, τονίζοντας πως «τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ και κυρίως των εμβολιασμών».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ήδη έχουν γίνει περισσότεροι από 6 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική χώρα. Η ίδια πρόσθεσε πως «ανάλογα με την επιδημιολογική της κατάσταση, κάθε περιοχή θα χρωματίζεται με κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο ή πράσινο. Έτσι ώστε, αφενός να ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της και αφετέρου να εφαρμόζονται ανάλογα μέτρα όπου χρειαστεί».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι αξιολογούνται και αναπροσαρμόζονται τα μέτρα που ισχύουν, έτσι ώστε αφενός να διευκολύνονται οι μετακινήσεις και αφετέρου να προστατεύεται η δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό -ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών- από σήμερα το πρωί, εφαρμόζονται τέσσερις νέες ρυθμίσεις:

  • Πρώτον, έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ για την είσοδο στη χώρα και οι ανήλικοι έξι ετών και άνω, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Δεύτερον, περιορίζεται η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών από τις 14, στις 10 ημέρες, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ECDC.
  • Τρίτον, επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων.
  • Τέταρτον, επιτρέπονται ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων, αντί των 15 που ίσχυε μέχρι χθες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων, όπου θα βρεθεί στο επίκεντρο το ωράριο κυκλοφορίας, η μουσική στην εστίαση αλλά και το όριο των καλεσμένων σε δεξιώσεις, σημειώνοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν εντός της εβδομάδας.

Όσον αφορά τα προνόμια στους εμβολιασμένους, τόνισε πως πρόκειται για μια συζήτηση που γίνεται σε συνεργασία με τους ειδικούς οι οποίοι και αξιολογούν τα επιστημονικά δεδομένα, ενώ επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν έχουν ανοίξει στον εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες, κάτι που αναμένεται προσεχώς.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερωτήσεις, η κα Πελώνη ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού.

Τέλος, ανέφερε ότι αύριο στις 10.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Α. Γεωργιάδης: Προνόμια εμβολιασμένων με επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider