Διεθνή
24-05-2021 | 13:24

Γερμανία: Δημοσκόπηση φωτογραφίζει τρικομματικό συνασπισμό

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Δημοσκόπηση φωτογραφίζει τρικομματικό συνασπισμό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μακριά από την κυβερνητική πλειοψηφία βρίσκεται ένας ενδεχόμενος συνασπισμός Χριστιανικής Ένωσης ( CDU/CSU) - Πρασίνων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ενώ ενισχυμένοι εμφανίζονται οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Φιλελεύθεροι (FDP).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, η CDU/CSU προηγείται οριακά με 24% και απώλεια μίας μονάδας, με τους Πράσινους να χάνουν επίσης μία μονάδα και να περιορίζονται στο 23%. Το SPD βρίσκεται στην τρίτη θέση με 17% (+1), ενώ το FDP με 13% ξεπερνά την Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD), ενισχυμένο κατά 2 μονάδες. Η AfD παραμένει σταθερή στο 12% και η Αριστερά χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 6%, οριακά πάνω από το όριο εισόδου στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (5%).

"Υπάρχουν τρεις δυνατότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μόνο με τρία κόμματα κάθε φορά. Αυτές οι εκλογές (στις 26 Σεπτεμβρίου) θα οδηγήσουν χωρίς αμφιβολία σε αλλαγές. Τουλάχιστον ένα από τα κόμματα του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού (CDU/CSU-SPD) θα παραμείνει στην κυβέρνηση, στην οποία θα μπει τουλάχιστον ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης", σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.