Messaggero: Η Ιταλία κοντά σε συμφωνία με την ΕΕ για τη νέα Alitalia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Messaggero: Η Ιταλία κοντά σε συμφωνία με την ΕΕ για τη νέα Alitalia
Η νέα αεροπορική που σχεδιάζεται, με την ονομασία  Italia Trasporto Aereo (ITA), αναμένεται να έχει προσωπικό από 4.500 έως 5.000 υπαλλήλους και στόλο 55 έως 60 αεροσκαφών.

Η Ιταλία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σύσταση ενός νέου εθνικού αερομεταφορέα στη θέση της Alitalia, με επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα να ενδέχεται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, έγραψε την Κυριακή η εφημερίδα Il Messaggero.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι συζητήσεις μεταξύ της Ρώμης και των Βρυξελλών για την επανεκκίνηση της Alitalia προχωρούν μετ' εμποδίων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Κομισιόν απαιτεί ένα ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και του προσωπικού της χρεοκοπημένης Alitalia.

Η νέα αεροπορική που σχεδιάζεται, με την ονομασία Italia Trasporto Aereo (ITA), αναμένεται να έχει προσωπικό από 4.500 έως 5.000 υπαλλήλους και στόλο 55 έως 60 αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Messaggero, η ΕΕ ζητά το ιταλικό δημόσιο να μη διατηρήσει δικαιώματα πλειοψηφίας στις πολιτικής και στον κλάδο εργασιών συντήρησης της ITA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alitalia: Νέα «ένεση ρευστότητας» 100 εκατ. ευρώ εξετάζει η Ιταλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider