Κύπρος: Επίσκεψη Χριστοδουλίδη στην Αίγυπτο - Συναντήσεις με Σίσι και Σούκρι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύπρος: Επίσκεψη Χριστοδουλίδη στην Αίγυπτο - Συναντήσεις με Σίσι και Σούκρι
«Κύπρος και Αίγυπτος εργάζονται στενά μαζί, για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή μας» ανέφερε από τον Κάιρο ο Κύπριος ΥΠΕΞ.

«Αποτελεί τιμή να γίνομαι δεκτός από τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αλ Σίσι», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Κάϊρο.

«Οι δεσμοί μεταξύ των λαών μας χρονολογούνται από την αρχαιότητα. Σήμερα, Κύπρος και Αίγυπτος εργάζονται στενά μαζί, ούτως ώστε να σφυρηλατήσουν ένα καλύτερο, ασφαλέστερο και πιο ευοίωνο μέλλον για την περιοχή μας» προσέθεσε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Αίγυπτο, συναντήθηκε και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Με τον Υπ.Εξ. της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι συναντήθηκε το πρωί στο Κάιρο ο Υπ.Εξ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Ακολούθησαν διευρυμένες διαβουλεύσεις. Στο επίκεντρο, περαιτέρω ενίσχυση διμερών σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου, εξελίξεις στην περιοχή, περιφερειακή συνεργασία, Κυπριακό, σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου μ.α.», ανέφερε σε ανάρτησή του το κυπριακό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις του κ. Χριστοδουλίδη βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της θετικής ατζέντας στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ για την Αν. Μεσόγειο

Ερντογάν για Κυπριακό: Οι συνομιλίες θα αρχίσουν μεταξύ δύο κρατών

gazzetta
gazzetta reader insider insider