Ελλάδα
22-05-2021 | 11:27

Μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών 40-44 ετών για εμβολιασμούς - 100.000 ραντεβού σε ένα 24ωρο

Newsroom
Μοιράσου το
Εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Πάνω από 100.000 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών μπήκαν στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr και έκλεισαν ραντεβού για εμβόλιο κατά του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε από το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, πως ο αριθμός των ραντεβού «δείχνει τη τεράστια βούληση και το ενδιαφέρον που υπάρχει από όλους τους Έλληνες, σε κάθε ηλικία, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν. Είναι επίσης εμφανές, ότι οι υγειονομικοί μας δουλεύουν με επαγγελματισμό, με αυταπάρνηση και, κυρίως, αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό, με τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργεί το Δημόσιο στη σχέση του με τους πολίτες. Και είναι παράδειγμα πλέον ο τρόπος με τον οποίο εμβολιάζουμε σε όλη τη χώρα, του πώς πρέπει να εννοείται η σχέση ελληνικού Δημοσίου και πολίτη, στην παροχή υπηρεσιών - στην περίπτωσή μας υπηρεσιών υγείας» τόνισε.  

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Καλαμάτα και η Μεσσηνία θα έχουν μια πολύ καλή τουριστική περίοδο. «Γι' αυτό ζήτησα από όλους τους φορείς να προσπαθήσουμε ενωμένοι. Να συνεχίσουμε να κάνουμε πολλά τεστ στους συμπολίτες μας, να εμβολιάζουμε με αυτούς τους ρυθμούς και να προσέχουμε όλοι τους κανόνες Δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο καλοκαίρι και τουριστική περίοδο, η οποία να μπορεί να προχωρήσει παρακάτω και στους φθινοπωρινούς μήνες» τόνισε. 

Καταλήγοντας, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «ο Νομός Μεσσηνίας και η περιοχή έχει όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες να προσελκύσει πολύ κόσμο για μια μεγάλη χρονική περίοδο. Πάνω απ' όλα όμως με ασφάλεια και με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία. Συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική προσπάθεια που έχετε κάνει και κάνουμε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη Χαρδαλιά στο mega εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου

MUST READ

Κικίλιας: Πραγματοποιούμε περισσότερους από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα