Νέα επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κρίση στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κρίση στη Γάζα
Biden
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό την ελπίδα του για αποκλιμάκωση που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ακόμα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με αφορμή τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό την ελπίδα του για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός τις επόμενες μέρες, ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Πυρά από το Λίβανο στο Ισράηλ

Λίγο νωρίτερα, σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ακούστηκαν στη Γαλιλαία, ανατολικά της παραλιακής πόλης της Χάιφας, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, δήλωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

Τα πυρά, για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ερρίφθησαν από περιοχή κοντά στο χωριό Σεντικίν, στην περιοχή της Τύρου, διευκρίνισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις συγκρούσεις στη Γάζα

ΗΠΑ: Δεν σιωπούμε για την Αραβο-Ισραηλινή βία

gazzetta
gazzetta reader insider insider