Αιματοχυσία στη Γάζα: Τουλάχιστον 232 οι νεκροί, στην 9η μέρα των συγκρούσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αιματοχυσία στη Γάζα: Τουλάχιστον 232 οι νεκροί, στην 9η μέρα των συγκρούσεων
Χαλάσματα από βομβαρδισμούς στη Γάζα
Την Τετάρτη, 21 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά που δέχθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη. Στο κενό οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.

Σε τουλάχιστον 232 ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών από τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, που μαίνονται για 9η συνεχομένη μέρα χωρίς να είναι άμεσα ορατή η κατάπαυση του πυρός.

Από την πλευρά των Παλαιστινίων, 220 άτομα έχουν σκοτωθεί από την περασμένη εβδομάδα, εξ αυτών 63 παιδιά. Οι τραυματισμένοι από τις επιθέσεις του Ισραήλ ανέρχονται σε περίπου 1.500, σύμφωνα με το υπουργειό Υγείας της Παλαιστίνης.

Από την πλευρά των Ισραηλινών, 12 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, εξ αυτών 2 παιδιά, ενώ οι τραυματισμένοι από τις επιθέσεις ανέρχονται σε περίπου 300.

Νωρίτερα την Τετάρτη, 21 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά που δέχθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το Aljazeera.

Σημειώνεται πως οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός από τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ έχουν αποβεί άκαρπες μέχρι στιγμής, χωρίς να διαφαίνεται τάση αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Αμπάς: Ικανοποίηση για τα 500 εκατ. δολάρια της Αιγύπτου προς την Γάζα

ΟΗΕ: Παλαιστινιακή έκκληση για επείγουσα χορήγηση «ανθρωπιστικής βοήθειας» στη Γάζα

Μπάιντεν: Υπέρ της κήρυξης «κατάπαυσης του πυρός» μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστίνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider