Β. Κικίλιας: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Β. Κικίλιας: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί
Ο υπουργός Υγείας «έδειξε» σε νέα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τους υγειονομικούς της χώρας. Σύντομα οι αποφάσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι.

Την άποψη πως μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό όποιος ενήλικος το επιθυμεί εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, «έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 114.873 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 21.706 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών.

Ήδη, 10.252 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί».

Ο αρμόδιος υπουργός «έδειξε» σε νέα μέτρα στήριξης για τους υγειονομικούς, με τον ίδιο να σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ήδη έχει μεριμνήσει μία φορά οριζοντίως και έχουν πάρει μπόνους, σας δηλώνω ότι θα το ξανακάνει.

Στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους».

Αναφορικά με την πορεία του προγράμματος εμβολιασμών στο σπίτι, ο κ. Κικίλιας είπε πως «είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο "εύκολο" εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.

Σύντομα θα έχουμε καταλήξει και θα ανακοινώσουμε οργανωμένα, δομημένα και με αιτιολόγηση, τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουμε στους συμπολίτες μας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Β. Κικίλιας: Σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40-44

Κυβερνητικές πηγές: Θα υπάρξει αύξηση στα εμβολιαστικά κέντρα λόγω της ζήτησης για ραντεβού

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40-44

gazzetta
gazzetta reader insider insider