Γεωργιάδης: Στην επιχείρηση το κόστος του 2ου self test εργαζόμενου σε μία εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Στην επιχείρηση το κόστος του 2ου self test εργαζόμενου σε μία εβδομάδα
«Αν χρειαστούν 2 την εβδομάδα το ένα θα το πληρώνει η επιχείρηση» διευκρίνησε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

«Ανοιχτό» παραμένει το ενδεχόμενο να πληρώνει η επιχείρηση το ένα self test, εάν χρειαστεί να κάνουν δύο μέσα σε μία εβδομάδα, οι εργαζόμενοι.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι είναι «πιθανό ενδεχόμενο το ένα self-test θα το προσφέρει το κράτος και το άλλο θα το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της. Για μια επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, με κανονικό ικανό τζίρο, δεν είναι κόστος. Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος».

«Ένα-έναμιση μήνα θα χρησιμοποιούμε ακόμα self-test. Όταν προοδεύσουν οι εμβολιασμοί δεν θα μας είναι χρήσιμα» πρόσθεσε.

Δεν θα υπάρχει SMS μετακίνησης για την εστίαση

Ο υπουργός Ανάπτυξης στις δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρχει SMS μετακίνησης για την εστίαση.

«Δεν θα υπάρχει SMS για την εστίαση. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή. Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σε ότι αφορά στο πότε θα εκταμιευθούν τα οι πόροι στήριξης της εστίασης είπε: «Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα από την επιστρεπτέα 7. Μέχρι 10 Μάιου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης. Όσοι μπουν 10 Μαΐου στην πλατφόρμα, στόχος είναι να πάρουν τα χρήματα Μάιο. Είναι το ταχύτερο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην ιστορία».

Τέλος, γνωστοποίησε, ότι αύριο θα προτείνει στην επιτροπή των ειδικών να επαναλειτουργήσει το click inside στη Θεσσαλονίκη, το άνοιγμα των malls «γιατί δημιουργείται θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού» και τα κέντρα αισθητικής «που είναι αδικημένα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider