Ελλάδα
13-04-2021 | 16:11

Κόλλιας: Να εισαχθεί μάθημα Οικονομικών στη Β' τάξη του Γενικού Λυκείου

Newsroom
Μοιράσου το
Κόλλιας: Να εισαχθεί μάθημα Οικονομικών στη Β' τάξη του Γενικού Λυκείου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, για την εισαγωγή μαθήματος Οικονομικών στη Β' τάξη του Γενικού Λυκείου, επαναφέρει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αλλά και στο Γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Κόλλιας, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «Συνεχίζουμε να είμαστε παρατηρητές μίας προσπάθειας διαρκούς συρρίκνωσης της ήδη υποτυπώδους οικονομικής εκπαίδευσης στο ελληνικό Γυμνάσιο -Λύκειο. Η συρρίκνωση αυτή έχει να κάνει με την κατάργηση των μαθημάτων Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από τη Γ' Λυκείου, «Αρχές Οικονομίας» στην Α' Λυκείου, του μαθήματος Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών στη Β' Λυκείου, την κατάργηση του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας από την Β' Γυμνασίου, την συρρίκνωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας κατά μία ώρα στην Α' Γυμνασίου, την κατάργηση της ενότητας με Οικονομική θεματολογία στο μάθημα Πολιτική Παιδεία στην Α' Λυκείου.

Για ακόμα μία φορά, θέλουμε να τονίσουμε ότι η ενίσχυση της οικονομικής παιδείας στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια της οικονομικής σκέψης των πολιτών της και θεωρείται απαραίτητο στοιχείο για την οικονομική της ανάπτυξη.

Σήμερα, με τα νέα ωρολόγια προγράμματα, το σύνολο σχεδόν των μαθητών δεν έρχεται σε επαφή με την οικονομική σκέψη σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πιο αναλυτικά, το 68,62% του πλήθους των υποψηφίων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη της Οικονομικής Επιστήμης, αφού αυτή διδάσκεται μόνο στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που ακολουθούν τον προσανατολισμό Οικονομίας και Πληροφορικής.

Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την πρότασή μας για την εισαγωγή του μαθήματος «Αρχές Οικονομίας» στη Β΄ Λυκείου από το σχολικό έτος 2021-2022, δεδομένου ότι η οικονομική γνώση καθίσταται, ιδιαίτερα σήμερα, επιτακτική ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.