Πελώνη: Δίνουμε την τελευταία μάχη - Όλοι πρέπει να είμαστε στην ίδια πλευρά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πελώνη: Δίνουμε την τελευταία μάχη - Όλοι πρέπει να είμαστε στην ίδια πλευρά
Οι κλίνες Μ.Ε.Θ. από 565 που ήταν το 2019, έφτασαν στις 1.404, ενώ στην Αττική Μ.Ε.Θ. Covid από τις 229 πριν από ένα μήνα, έφτασαν τις 362.

Δίνουμε την τελευταία μάχη πριν την λήξη του πολέμου και στην μάχη αυτή οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Όλοι πρέπει να είμαστε στην ίδια πλευρά του μετώπου, απέναντι στον ιό» τόνισε. Η ίδια προανήγγειλε την εκπροσώπηση σε υψηλό επίπεδο Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Η κ. Πελώνη τόνισε πως η πανδημία στη χώρα μας παραμένει σε έξαρση, ενώ τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών, γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη κινητικότητα αυτών των ηλικιών. Η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού κατά το τελευταίο διάστημα αποδίδεται στον καιρό, στις μεταλλάξεις και στους συνωστισμούς. Και αυτό είναι καλά γνωστό σε όλους αφού οι ειδικοί επίμονα επισημαίνουν ότι βασικοί λόγοι μετάδοσης είναι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός.

Εξαιτίας της δυσμενούς αυτής εξέλιξης το Εθνικό Σύστημα Υγείας -ιδίως στην Αττική- δέχεται εξαιρετικά μεγάλη πίεση που προβλέπεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Από την περασμένη εβδομάδα εφαρμόζεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που από την αρχή είχε σχεδιαστεί και το Ε.Σ.Υ. ενισχύεται με την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα.

Οι κλίνες Μ.Ε.Θ. από 565 που ήταν το 2019, έφτασαν στις 1.404, ενώ στην Αττική Μ.Ε.Θ. Covid από τις 229 πριν από ένα μήνα, έφτασαν τις 362. Από χθες μπήκε στην εφημερία το ιδιωτικό θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non-covid, ενώ το Σισμανόγλειο θα δέχεται αποκλειστικά πλέον Covid περιστατικά. Από σήμερα το Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώνονται στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα ως covid θεραπευτήρια. Σε αυτά θα προστεθεί ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες.

Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς των ειδικοτήτων που είναι συναφείς με την αντιμετώπιση του κορονοϊού να ενσωματωθούν για κάποιο διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται.

Μόνο στρατιωτική παρέλαση την 25η

Σε ότι αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι λόγω της πίεσης που δέχεται το σύστημα και της έξαρσης της πανδημίας, στις 25 Μαρτίου θα διεξαχθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις.

«Θα είναι ένα θέαμα ποιοτικό και περήφανο», δήλωσε η Α. Πελώνη και πρόσθεσε ότι αν το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπροσωπηθούν σε υψηλό επίπεδο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider