Σκρέκας: Η νέα σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός» καλύτερη για το δημόσιο συμφέρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Η νέα σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός» καλύτερη για το δημόσιο συμφέρον
«Η σύμβαση εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον από την αρχική» διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης, αποτέλεσε η τροποποιημένη σύμβαση για τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής στην «Ελληνικός Χρυσός», κατά την πρώτη ημέρα συζήτησής της στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. «Η σύμβαση εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον από την αρχική» διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Σωκράτη Φάμελλου, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, γιατί -όπως είπε- υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα νομιμότητας, καθώς παραβιάζει πληθώρα διατάξεων του Συντάγματος αλλά και του ευρωπαϊκού Δικαίου. «Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή αποικιοκρατικής σύμβασης και φαντάζομαι θα ντρεπόσασταν κι εσείς να δείτε στην καρέκλα του υπουργού, την «Ελληνικό Χρυσός», είπε απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Μάλιστα, ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι για όσους από την κυβέρνηση την υπογράφουν, «τίθεται θέμα παράβασης καθήκοντος και απιστίας κατά του Δημοσίου».

«Να αποσυρθεί η τροποποιημένη σύμβαση και για λόγους ουσίας, καθώς παραδίδεται πολύτιμος ορυκτός πλούτος, βορά στις ορέξεις της κερδοφορίας μιας πολυεθνικής επιχείρησης», ζήτησε ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ, ενώ ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25, είπε ότι «υπάρχει σαφής παράβαση καθήκοντος, γι ´αυτό πρέπει να αποσυρθεί».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ,ανέφερε ότι η σύμβαση εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον από την αρχική σύμβαση. «Μέσα από την κύρωση της παρούσας σύμβασης, επιτυγχάνεται αύξηση των άμεσων εσόδων του Δημοσίου, διπλασιασμός των άμεσων αλλά και των έμμεσων θέσεων εργασίας στην περιοχή, ενώ αυξάνουν τα αντισταθμιστικά οφέλη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προστατεύεται το περιβάλλον», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider