Παρατείνεται το lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρατείνεται το lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου
Κατά μια εβδομάδα παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα. Το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων στις 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο των εποχικών καταστημάτων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Την παράταση του lockdown στη χώρα έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο ανάσχεσης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα παρατείνονται έως τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, η παράταση κατά μια εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων κρίθηκε αναγκαία, καθώς «το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να κρίνεται υψηλό».

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση, ακόμα και μείωση κρουσμάτων, που έρχεται όμως με αργούς ρυθμούς», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εμβόλιο

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, λέγοντας ότι θα υπάρξουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι να εμβολιάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες κάθε μήνα. Παράλληλα σημείωσε ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ανοίγουν τα καταστήματα εποχικών ειδών.

«Τις τελευταίες μέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Με σεβασμό στους πολίτες και στους εκατοντάδες επιστήμονες που μετέχουν στη συλλογή των στοιχείων δόθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και κορυφαίους καθηγητές, μέλη της Επιτροπής των ειδικών, καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας», σημείωσε επίσης και τόνισε: «Δεν υπάρχει άλλωστε καμιά αμφιβολία ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει και να παρέχει πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα».

Ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου τα εποχικά καταστήματα

Το άνοιγμα των καταστημάτων με εποχικά είδη στις 7 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως επισημαίνεται, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε κάνει γνωστή την πρόθεση του υπουργείο για άνοιγμα των συγκεκριμένων καταστημάτων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για καταστήματα με είδη που δεν μπορούν να πωληθούν αργότερα και επιπλέον δεν είναι μεγάλος ο αριθμός τους σε όλη την Ελλάδα, ώστε να επιβαρύνουν την κατάσταση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider