Κικίλιας: Έρχεται καθολικό lockdown ενός μήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Έρχεται καθολικό lockdown ενός μήνα
Ερωτηθείς αν το lockdown θα αρχίσει να ισχύει, επί παραδείγματι, από την Παρασκευή, ο υπουργός απάντησε ότι θα ισχύσει «το συντομότερο δυνατό».

«Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι για lockdown ενός μήνα», ανέφερε μιλώντας στον ANT1, o υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι αυτή έχει γίνει δεκτή από την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε, μετά την παρουσίαση των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στο σύστημα υγείας από το επιτελείο του υπουργείου, η εισήγηση των λοιμωξιολόγων ήταν να ληφθεί απόφαση για καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα για έναν μήνα. Ερωτηθείς αν το lockdown θα αρχίσει να ισχύει, επί παραδείγματι, από την Παρασκευή, ο υπουργός απάντησε ότι θα ισχύσει «το συντομότερο δυνατό». Οι επίσημες αποφάσεις, ωστόσο, θα ανακοινωθούν αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στο έκτακτο μήνυμά του.

Ο υπουργός τόνισε ότι στην απόφαση για περαιτέρω μέτρα οδήγησαν οι κατακόρυφες αυξητικές τάσεις που παρατηρούνται στις νοσηλείες στη Θεσσαλονίκης και τη Βόρεια Ελλάδα καθώς και στην Αττική. «Βλέπετε ότι η αύξηση είναι γεωμετρική και δυστυχώς αυτό είναι κάτι το οποίο επιστημονικά επιβεβαιώνεται σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider