Τα «ανοιχτά μέτωπα» του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «ανοιχτά μέτωπα» του ΣΥΡΙΖΑ
Στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται προβληματισμός για την «κόντρα» που φαίνεται να έχει ανοίξει, για μία ακόμη φορά ανάμεσα στους «προεδρικούς» και την αριστερή πτέρυγα.

Σε δρόμο ανασυγκρότησης βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την εξόρμηση των στελεχών του στη κοινωνία και την εγγραφή των νέων μελών για την διεύρυνση του κόμματος, όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό θέμα που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου δηλώνουν απόλυτη ικανοποίηση για την ανταπόκριση της ψηφιακής πλατφόρμας iSyriza την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, σημειώνουν μάλιστα πως ξεπέρασε, καθώς προσδοκώμενο με 5.500 πολίτες περίπου να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα, όμως την αισιοδοξία και τα χαμόγελα περιορίζουν διάφορες εξελίξεις εντός κι εκτός του κόμματος.

Όσον αφορά τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται προβληματισμός για την «κόντρα» που φαίνεται να έχει ανοίξει, για μία ακόμη φορά ανάμεσα στους «προεδρικούς» και την αριστερή πτέρυγα με αφορμή την αυτοκριτική που οι δεύτεροι θεωρούν πως πρέπει απαραίτητα να γίνει από τα αρμόδια όργανα.

Υπάρχουν όμως κι αρκετοί που θεωρούν πως τα βαθύτερα αίτια της «κόντρας», αφορούν ένα «παιχνίδι εξουσίας», το οποίο συνδέεται άμεσα με το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και την διαμόρφωση των νέων ισορροπιών μέσα στο κόμμα.

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει πάντως κι αφορά το 2015 και το κατά πόσο το κόμμα της Κουμουνδούρου ήταν έτοιμο για να αναλάβει την εξουσία, έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια στα ανώτατα κλιμάκια και θα συζητηθεί στα αρμόδια όργανα.

Ανοιχτά μέτωπα με την αντιπολίτευση

Υπάρχουν ωστόσο αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θεωρούν πως η εσωστρέφεια πρέπει να σταματήσει άμεσα, σημειώνοντας πως «τρέχουν» εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα που αφορούν την αντιπολίτευση και πως πρέπει άπαντες να στρέψουν την προσοχή και την ενέργεια τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, έχουν συσταθεί και συζητούν οι διακομματικές για την ψήφο των αποδήμων, αλλά και για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο (χθες μάλιστα ο Νίκος Παππάς είχε και μια σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τα εργασιακά), ξεκίνησε η προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο, ενώ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και ο προϋπολογισμός, αφού εγκρίθηκε χθες από την κομισιόν. Όπως σημειώνονταν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου «η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει την νεοφιλελεύθερη πολιτική της, πλήττοντας τα μεσαία και κατώτατα στρώματα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εσωστρέφειας από μέρους μας».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider