Γ. Αποστολόπουλος: Υπάρχει λύση για την ακραία εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γ. Αποστολόπουλος: Υπάρχει λύση για την ακραία εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας
Αστυνομία
Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το κέντρο είναι το «διαμάντι» τους. Εμείς απλώς το θεωρούμε επικίνδυνη ζώνη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η όξυνση της εγκληματικότητας στο Κέντρο της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή Αγίου Παύλου-πλατείας Βάθης έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Στις 24 Σεπτεμβρίου συμμορίες προέβησαν σε μαχαιρώματα στη γωνία των οδών Αριστοτέλους και Ηπείρου … Στις 3 Οκτωβρίου πυροβολισμοί στην πλατεία του Αγίου Παύλου, περίπου στις 9 το βράδυ όταν έπαιζαν ακόμα παιδιά στην πλατεία, οδήγησαν στο θάνατο ενός ανθρώπου … Στις 8 Οκτωβρίου πυροβολισμοί στη γωνία των οδών Μάρνη και Αριστοτέλους οδήγησαν στον τραυματισμό ενός ακόμα ατόμου.

Άλλα περιστατικά όπως αυτό με τον χτυπημένο-λιπόθυμο που κείτεται στο πεζοδρόμιο σχεδόν απέναντι από το Δημαρχείο της οδού Λιοσίων είναι καθημερινά στην περιοχή ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση αναπτύσσεται κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα (κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές μπαταριών από αυτοκίνητα, εμπόριο ναρκωτικών, εκμετάλλευση παράνομων μεταναστών, πορνεία κλπ).

Φυσικά, το ασύδοτο εμπόριο ναρκωτικών και η εξαθλίωση των ναρκομανών κοντά στο Δημοτικό ξενώνα για τους χρήστες, στην Ομόνοια, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην πλατεία Καραΐσκάκη, στο Σταθμό Λαρίσης και στην οδό Φυλής προς την πλατεία Βικτωρίας και τον Άγιο Παντελεήμονα συνεχίζεται ντροπιάζοντας ολόκληρο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Πρόκειται για εντοπισμένα προβλήματα τα οποία βιώνουμε εδώ και δεκαετίες. Εικόνες που έχουν καταστεί καθημερινότητα, τις οποίες γνωρίζουν οι Αρχές και η Κυβέρνηση αλλά μέχρι στιγμής παρά τις καλές προθέσεις, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Δεν μιλάμε μόνο για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του κέντρου, μιλάμε για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κανείς δεν κάνει τίποτα παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των πολιτών. Θα δανειστώ λίγες φράσεις από την επιστολή που έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγίου Παύλου-Στ. Λαρίσης» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υπουργό Υγείας & Πρόνοιας: «Στις 03/10/2021, βιώσαμε άλλη μια εγκληματική ενέργεια σε μια πλατεία γεμάτη από παιδιά και κατοίκους του Αγίου Παύλου. Μια εγκληματική ενέργεια που μας γεμίζει θλίψη, αγωνία και προβληματισμό για το ίδιο το γεγονός αλλά και για τη γενικότερη ανομία και παραβατικότητα που συντελείται στη συνοικία μας. Οι κινητοποιήσεις, οι παραστάσεις και οχλήσεις φορέων και συλλόγων αυτών των περιοχών, προς τους αρμόδιους φορείς για την όλη κατάσταση, δεν έχουν δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα…. Κάτοικοι, επαγγελματίες και γονείς, θα αντιδράσουν δυναμικά με ανεξέλεγκτες κοινωνικές προεκτάσεις, βλέποντας την γκετοποίηση και υποβάθμιση που συντελείται στις συνοικίες του κέντρου. Ζητάμε χωρίς αναβολή να σκύψετε πάνω από αυτά τα προβλήματα και να ανταποκριθείτε με θετικά αποτελέσματα».

Όχι, δεν θέλουμε «γκετοποίηση» του κέντρου. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το κέντρο είναι το «διαμάντι» τους. Εμείς απλώς το θεωρούμε επικίνδυνη ζώνη όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους. Και για όλα αυτά υπάρχουν λύσεις. Μπορούν να δραστηριοποιηθούν περισσότερες επιχειρησιακές μονάδες, να ενισχυθούν το Αστυνομικό Τμήμα της Ομονοίας και τα άλλα Τμήματα της Αθήνας που απειλούνται με κλείσιμο λόγω υποστελέχωσης, να γίνει εκκαθάριση σε χώρους και στέκια που εκκολάπτεται η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα, να διαλυθούν οι πιάτσες εμπορίου ναρκωτικών και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση σε δημόσιους χώρους, να δημιουργηθούν αποκεντρωμένες δομές στέγασης και ελεγχόμενης χρήσης, να ενταχθούν όλοι οι χρήστες σε προγράμματα απεξάρτησης, να προβαίνουν οι Αρχές σε ελέγχους και όπου απαιτείται απέλαση παράνομων μεταναστών.

Είναι οι λύσεις που προτείνουν οι πολίτες, η υιοθέτηση των οποίων δεν είναι θέμα κόστους αλλά θέμα καλής θέλησης και υπευθυνότητας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας UNESCO GHE – Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

23:28

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο

23:14

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στοχοποίησαν πετροχημικές εγκαταστάσεις στον Κόλπο

22:47

Χαρδαλιάς: Το Παιδικό Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας είναι πλέον θεσμός

22:18

Κίνα: Εκτέλεση ενός Γάλλου πολίτη για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών

22:06

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης, Σκρέκας ζητούν άρση της βουλευτικής τους ασυλίας

21:46

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2.900 οι παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία τον Μάρτιο

21:18

Δύο συλλήψεις σε Καβάλα και Έβρο για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

20:58

Το Πεκίνο ζητά κατάπαυση του πυρός στο Ιράν και διευθέτηση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων

20:51

Το Κίεβο δηλώνει ότι «δεν έχει καμία σχέση» με τα εκρηκτικά που βρέθηκαν σε αγωγό φυσικού αερίου στη Σερβία

20:40

Λαβρόφ: Προτρέπει τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τα τελεσίγραφα στο Ιράν

20:31

Ιράν: Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου προειδοποιεί τον Τραμπ ότι η περιοχή θα αναφλεγεί εξαιτίας του

20:19

Λέσβος: Οι τυροκομικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν την διακοπή λειτουργίας τους στις 8/4

20:10

Μεσανατολικό: Η Χαμάς απορρίπτει τις εκκλήσεις για αφοπλισμό της

20:04

Λίβανος: Έντεκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Χαρφάτα και τη Τζνα

19:51

Λιβανός: Δεν έχω συμμετάσχει στην τέλεση οιασδήποτε αξιόποινης πράξης

19:45

Ισραήλ: Τέσσερις τραυματίες από ιρανικό πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στη Χάιφα

19:10

Αναδίπλωση από την Παγκόσμια Τράπεζα – Κλείνει το «μάτι» στον κρατικό παρεμβατισμό

18:50

Τραμπ: Θέτει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη στον ρόλο των ΗΠΑ ως εγγυητή της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας

18:30

Κίνα: Επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Μόσχα στον ΟΗΕ για αποκλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή

18:05

Ιράκ: Ευχαριστεί την Τεχεράνη για τη διέλευση ιρακινών πετρελαϊκών τάνκερ από τα Στενά του Χορμούζ

17:25

«Άρχοντας των δακτυλιδιών» ξανά ο Πετρούνιας - Χρυσός στο Κάιρο

17:00

Κατώτατος μισθός: Μόλις το 61% της αύξησης καταλήγει στην «τσέπη» του εργαζόμενου - Πώς επιδρά στον μέσο μισθό

16:42

Ρωσία: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από τη βύθιση πλοίου που μετέφερε σιτάρι στην Αζοφική Θάλασσα

16:30

Με Παπασταύρου, Τσάφο, Παληαρούτα, το 7ο Power & Gas Forum του energypress, στις 6 και 7 Απριλίου

16:27

Μητσοτάκης: Πραγματοποιούμε τη δικιά μας έξοδο από μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών σε εκείνη των μεγάλων διεκδικήσεων

16:19

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση θα φιλοτιμηθεί να απαντήσει για το predator;

16:07

Τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού τη Δευτέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

15:42

Τραμπ: Μπάσταρδοι ανοίξτε το στενό αλλιώς θα ζείτε στην κόλαση - Πιθανή όμως συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα

15:25

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικίνδυνο καθεστώς που θέλει να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider