Γ. Αποστολόπουλος: Υπάρχει λύση για την ακραία εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γ. Αποστολόπουλος: Υπάρχει λύση για την ακραία εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας
Αστυνομία
Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το κέντρο είναι το «διαμάντι» τους. Εμείς απλώς το θεωρούμε επικίνδυνη ζώνη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η όξυνση της εγκληματικότητας στο Κέντρο της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή Αγίου Παύλου-πλατείας Βάθης έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Στις 24 Σεπτεμβρίου συμμορίες προέβησαν σε μαχαιρώματα στη γωνία των οδών Αριστοτέλους και Ηπείρου … Στις 3 Οκτωβρίου πυροβολισμοί στην πλατεία του Αγίου Παύλου, περίπου στις 9 το βράδυ όταν έπαιζαν ακόμα παιδιά στην πλατεία, οδήγησαν στο θάνατο ενός ανθρώπου … Στις 8 Οκτωβρίου πυροβολισμοί στη γωνία των οδών Μάρνη και Αριστοτέλους οδήγησαν στον τραυματισμό ενός ακόμα ατόμου.

Άλλα περιστατικά όπως αυτό με τον χτυπημένο-λιπόθυμο που κείτεται στο πεζοδρόμιο σχεδόν απέναντι από το Δημαρχείο της οδού Λιοσίων είναι καθημερινά στην περιοχή ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση αναπτύσσεται κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα (κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές μπαταριών από αυτοκίνητα, εμπόριο ναρκωτικών, εκμετάλλευση παράνομων μεταναστών, πορνεία κλπ).

Φυσικά, το ασύδοτο εμπόριο ναρκωτικών και η εξαθλίωση των ναρκομανών κοντά στο Δημοτικό ξενώνα για τους χρήστες, στην Ομόνοια, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην πλατεία Καραΐσκάκη, στο Σταθμό Λαρίσης και στην οδό Φυλής προς την πλατεία Βικτωρίας και τον Άγιο Παντελεήμονα συνεχίζεται ντροπιάζοντας ολόκληρο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Πρόκειται για εντοπισμένα προβλήματα τα οποία βιώνουμε εδώ και δεκαετίες. Εικόνες που έχουν καταστεί καθημερινότητα, τις οποίες γνωρίζουν οι Αρχές και η Κυβέρνηση αλλά μέχρι στιγμής παρά τις καλές προθέσεις, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Δεν μιλάμε μόνο για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του κέντρου, μιλάμε για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κανείς δεν κάνει τίποτα παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των πολιτών. Θα δανειστώ λίγες φράσεις από την επιστολή που έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγίου Παύλου-Στ. Λαρίσης» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υπουργό Υγείας & Πρόνοιας: «Στις 03/10/2021, βιώσαμε άλλη μια εγκληματική ενέργεια σε μια πλατεία γεμάτη από παιδιά και κατοίκους του Αγίου Παύλου. Μια εγκληματική ενέργεια που μας γεμίζει θλίψη, αγωνία και προβληματισμό για το ίδιο το γεγονός αλλά και για τη γενικότερη ανομία και παραβατικότητα που συντελείται στη συνοικία μας. Οι κινητοποιήσεις, οι παραστάσεις και οχλήσεις φορέων και συλλόγων αυτών των περιοχών, προς τους αρμόδιους φορείς για την όλη κατάσταση, δεν έχουν δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα…. Κάτοικοι, επαγγελματίες και γονείς, θα αντιδράσουν δυναμικά με ανεξέλεγκτες κοινωνικές προεκτάσεις, βλέποντας την γκετοποίηση και υποβάθμιση που συντελείται στις συνοικίες του κέντρου. Ζητάμε χωρίς αναβολή να σκύψετε πάνω από αυτά τα προβλήματα και να ανταποκριθείτε με θετικά αποτελέσματα».

Όχι, δεν θέλουμε «γκετοποίηση» του κέντρου. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το κέντρο είναι το «διαμάντι» τους. Εμείς απλώς το θεωρούμε επικίνδυνη ζώνη όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους. Και για όλα αυτά υπάρχουν λύσεις. Μπορούν να δραστηριοποιηθούν περισσότερες επιχειρησιακές μονάδες, να ενισχυθούν το Αστυνομικό Τμήμα της Ομονοίας και τα άλλα Τμήματα της Αθήνας που απειλούνται με κλείσιμο λόγω υποστελέχωσης, να γίνει εκκαθάριση σε χώρους και στέκια που εκκολάπτεται η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα, να διαλυθούν οι πιάτσες εμπορίου ναρκωτικών και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση σε δημόσιους χώρους, να δημιουργηθούν αποκεντρωμένες δομές στέγασης και ελεγχόμενης χρήσης, να ενταχθούν όλοι οι χρήστες σε προγράμματα απεξάρτησης, να προβαίνουν οι Αρχές σε ελέγχους και όπου απαιτείται απέλαση παράνομων μεταναστών.

Είναι οι λύσεις που προτείνουν οι πολίτες, η υιοθέτηση των οποίων δεν είναι θέμα κόστους αλλά θέμα καλής θέλησης και υπευθυνότητας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:24

Xατζηδάκης για την απώλεια της 'Αννας Ψαρούδα - Μπενάκη: Μια άξια και δυναμική Ελληνίδα

16:19

Ζελένσκι: Οι σύμμαχοι θα παράσχουν νέα ενεργειακή και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία εντός 10 ημερών

16:14

Μητσοτάκης: Η Άννα περνά, τώρα, στην ιστορία έχοντας αφήσει ισχυρό το αποτύπωμά της στην επιστήμη και στη δημόσια ζωή

16:03

Μήνυμα του 112 σε Χίο και Σέριφο

15:57

Τασούλας για την εκδημία της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη: Κατόρθωσε να υπερβεί τα συνήθη μέτρα

15:51

Λαγκάρντ: Το γενικότερο κλίμα αυτή τη στιγμή είναι θετικό για την Ευρώπη καθώς «τα χρήματα εισρέουν»

15:29

Πιερρακάκης για εκδημία Άννας Ψαρούδα Μπενάκη: Την αποχαιρετώ με συγκίνηση, σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στην Ελλάδα

15:16

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αυτόνομο την εκλογική μάχη

15:07

Ουκρανία: Συνελήφθη ο πρώην υπ. Ενέργειας στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει τη χώρα

14:52

Πολωνία: Υπό εξέταση η ανάπτυξη δικών της πυρηνικών όπλων για αποτροπή

14:42

Αλεξανδρούπολη: Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία 84χρονου

14:31

Απεβίωσε η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη

14:08

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία - Εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές περιοχές

13:57

BBC: Η Τεχεράνη είναι ανοιχτή σε συμβιβασμούς για το πυρηνικό πρόγραμμά της

13:53

Χατζηδάκης: Προχωρούμε στη μάχη με το βαθύ κράτος με μικρές και μεγάλες νίκες

13:44

ΕΕ: Όταν ο κοινός δανεισμός γίνεται μονόδρομος

13:34

Κώτσηρας: Με μειώσεις στη φορολογία αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών

13:25

Μαν (ΒΟΕ): Οι καταναλωτές στο ΗΒ έχουν τρομάξει απ' τον πληθωρισμό

13:14

Παπασταύρου: Η Ευρώπη να επενδύσει στην ενεργειακή της ασφάλεια

13:00

Lamda Development - Ελληνικό: Τι περιλαμβάνει ο πρόσφατος κύκλος πωλήσεων/deals μεγάλου βεληνεκούς - «Γεμάτα» ταμεία από οικιστικά

12:52

Σε νέα εποχή η ελληνική αμυντική βιομηχανία

12:48

Καινοτομία πριν το πτυχίο: Τρεις ιδέες με εφαρμογή από φοιτητές του ΕΚΠΑ

12:45

Κρήτη: Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία του χωριού Μάρθα μία ημέρα μετά το φονικό μεταξύ αδελφών

12:41

Η ερευνήτρια Έ. Θάνου φέρνει την υγρή βιοψία πιο κοντά στην ευρύτερη κλινική εφαρμογή

12:35

ΗΠΑ: Εν κρυπτώ απέλαση εννιά Καμερουνέζων παρά την προστασία τους από δικαστικές αποφάσεις

12:26

Κοντογεώργης: Να κλείσουμε το αυτιά μας στην τοξικότητα των άκρων

12:23

Σκέρτσος: Κατάποση καμήλου και διύλιση κώνωπα

12:10

ΑΔΜΗΕ: Τι σημαίνει για τους καταναλωτές και την αγορά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

12:07

Αυστραλία: Επενδύει «προκαταβολή» 2,4 δισ. ευρώ σε νέο ναυπηγείο για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχιά της

12:04

Uber: Επεκτείνεται σε 7 νέες ευρωπαϊκές αγορές στον τομέα διανομής φαγητού

gazzetta
gazzetta reader insider insider