Γ. Αποστολόπουλος: Υπάρχει λύση για την ακραία εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γ. Αποστολόπουλος: Υπάρχει λύση για την ακραία εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας
Αστυνομία
Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το κέντρο είναι το «διαμάντι» τους. Εμείς απλώς το θεωρούμε επικίνδυνη ζώνη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η όξυνση της εγκληματικότητας στο Κέντρο της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή Αγίου Παύλου-πλατείας Βάθης έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Στις 24 Σεπτεμβρίου συμμορίες προέβησαν σε μαχαιρώματα στη γωνία των οδών Αριστοτέλους και Ηπείρου … Στις 3 Οκτωβρίου πυροβολισμοί στην πλατεία του Αγίου Παύλου, περίπου στις 9 το βράδυ όταν έπαιζαν ακόμα παιδιά στην πλατεία, οδήγησαν στο θάνατο ενός ανθρώπου … Στις 8 Οκτωβρίου πυροβολισμοί στη γωνία των οδών Μάρνη και Αριστοτέλους οδήγησαν στον τραυματισμό ενός ακόμα ατόμου.

Άλλα περιστατικά όπως αυτό με τον χτυπημένο-λιπόθυμο που κείτεται στο πεζοδρόμιο σχεδόν απέναντι από το Δημαρχείο της οδού Λιοσίων είναι καθημερινά στην περιοχή ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση αναπτύσσεται κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα (κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές μπαταριών από αυτοκίνητα, εμπόριο ναρκωτικών, εκμετάλλευση παράνομων μεταναστών, πορνεία κλπ).

Φυσικά, το ασύδοτο εμπόριο ναρκωτικών και η εξαθλίωση των ναρκομανών κοντά στο Δημοτικό ξενώνα για τους χρήστες, στην Ομόνοια, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην πλατεία Καραΐσκάκη, στο Σταθμό Λαρίσης και στην οδό Φυλής προς την πλατεία Βικτωρίας και τον Άγιο Παντελεήμονα συνεχίζεται ντροπιάζοντας ολόκληρο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Πρόκειται για εντοπισμένα προβλήματα τα οποία βιώνουμε εδώ και δεκαετίες. Εικόνες που έχουν καταστεί καθημερινότητα, τις οποίες γνωρίζουν οι Αρχές και η Κυβέρνηση αλλά μέχρι στιγμής παρά τις καλές προθέσεις, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Δεν μιλάμε μόνο για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του κέντρου, μιλάμε για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κανείς δεν κάνει τίποτα παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των πολιτών. Θα δανειστώ λίγες φράσεις από την επιστολή που έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγίου Παύλου-Στ. Λαρίσης» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υπουργό Υγείας & Πρόνοιας: «Στις 03/10/2021, βιώσαμε άλλη μια εγκληματική ενέργεια σε μια πλατεία γεμάτη από παιδιά και κατοίκους του Αγίου Παύλου. Μια εγκληματική ενέργεια που μας γεμίζει θλίψη, αγωνία και προβληματισμό για το ίδιο το γεγονός αλλά και για τη γενικότερη ανομία και παραβατικότητα που συντελείται στη συνοικία μας. Οι κινητοποιήσεις, οι παραστάσεις και οχλήσεις φορέων και συλλόγων αυτών των περιοχών, προς τους αρμόδιους φορείς για την όλη κατάσταση, δεν έχουν δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα…. Κάτοικοι, επαγγελματίες και γονείς, θα αντιδράσουν δυναμικά με ανεξέλεγκτες κοινωνικές προεκτάσεις, βλέποντας την γκετοποίηση και υποβάθμιση που συντελείται στις συνοικίες του κέντρου. Ζητάμε χωρίς αναβολή να σκύψετε πάνω από αυτά τα προβλήματα και να ανταποκριθείτε με θετικά αποτελέσματα».

Όχι, δεν θέλουμε «γκετοποίηση» του κέντρου. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το κέντρο είναι το «διαμάντι» τους. Εμείς απλώς το θεωρούμε επικίνδυνη ζώνη όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους. Και για όλα αυτά υπάρχουν λύσεις. Μπορούν να δραστηριοποιηθούν περισσότερες επιχειρησιακές μονάδες, να ενισχυθούν το Αστυνομικό Τμήμα της Ομονοίας και τα άλλα Τμήματα της Αθήνας που απειλούνται με κλείσιμο λόγω υποστελέχωσης, να γίνει εκκαθάριση σε χώρους και στέκια που εκκολάπτεται η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα, να διαλυθούν οι πιάτσες εμπορίου ναρκωτικών και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση σε δημόσιους χώρους, να δημιουργηθούν αποκεντρωμένες δομές στέγασης και ελεγχόμενης χρήσης, να ενταχθούν όλοι οι χρήστες σε προγράμματα απεξάρτησης, να προβαίνουν οι Αρχές σε ελέγχους και όπου απαιτείται απέλαση παράνομων μεταναστών.

Είναι οι λύσεις που προτείνουν οι πολίτες, η υιοθέτηση των οποίων δεν είναι θέμα κόστους αλλά θέμα καλής θέλησης και υπευθυνότητας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:26

Πυροβολισμοί έξω από beach bar στην Ανάβυσσο

13:19

Λιμενικό: 3.391 συλλήψεις αλλοδαπών για παράτυπη είσοδο τον Αύγουστο

13:14

Το μεγάλο στοίχημα των τσιπ με νιτρίδιο του γαλλίου - Η επαναστατική ελληνική τεχνολογία που μπορεί να μπει στα πιο εξελιγμένα ραντάρ

13:00

Ακίνητα - Retail: Που φτάνουν ενοίκια και yields στις top εμπορικές «πιάτσες» - Νέες «αφίξεις» και φίρμες

12:54

Γερμανία: Η AfD διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του CDU του Μερτς σε πανεθνική δημοσκόπηση

12:40

Διαμαντοπούλου: Δεύτερη ευκαιρία σε πολίτες και επιχειρήσεις με χρέη – Οι βασικές προτεραιότητες στην οικονομία

12:37

Ένας στους πέντε ασθενείς με καρκίνο κινδυνεύει από θρόμβωση

12:32

Τουρκία: Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης καταγγέλλει τους «προδότες» που μεταπηδούν στο κόμμα του προέδρου Ερντογάν

11:52

Συνολικά 1.394 παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

11:44

Καναδάς: Εμβαθύνει τις σχέσεις με την ΕΕ καθώς οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ κλιμακώνονται

11:33

Σουηδία: Κάλπες βουλευτικών εκλογών σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση

11:24

Bloomberg: Θα πεθάνουμε όλοι από την τεχνητή νοημοσύνη;

11:02

Μητσοτάκης: Μισθολογικό κίνητρο 5.000 ευρώ για εγκατάσταση στο Καστελόριζο

10:47

Άλτμαν (OpenAI): Δεν θα γίνει IPO το 2026 λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια της ΑΙ

10:31

Ομόλογα: Η μείωση του ελληνικού χρέους ασπίδα στην αύξηση του κόστους δανεισμού διεθνώς

10:01

Λαγκάρντ: Η ανάπτυξη δεν είναι «χαμένη υπόθεση» στην Ευρώπη

09:51

ΕΛΑΣ: Οι Ο.Π.ΔΙ. αλλάζουν τον «χάρτη εγκληματικότητας» μέσα στους οικισμούς υψηλής παραβατικότητας

09:41

Χούθι: Χτύπησαν με drones και πυραύλους στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία

09:26

Παπασταύρου: Ενεργειακή δημοκρατία σημαίνει περισσότεροι πολίτες να μπορούν να παράγουν τη δική τους ενέργεια

08:59

48 ώρες στη Ζυρίχη: Μια πόλη, πολλά πρόσωπα

08:51

Tim Cook: Ο άνθρωπος που απέδειξε ότι η Apple μπορούσε να ζήσει χωρίς τον Steve Jobs

08:46

Φθηνότερο ρεύμα: Ο ρόλος του νέου Χωροταξικού ΑΠΕ στον στόχο για μείωση 30%

08:37

Ένα «κρυφό» εμπόδιο στο μεγάλο επενδυτικό σχέδιο της Ευρώπης

08:29

Σούπερ μάρκετ: Οι νέες τάσεις στις αγορές - Γιατί οι καταναλωτές στρέφονται στα μικρά καταστήματα

08:26

Apple: Γιατί μπήκε τώρα στα foldables – Η αγορά που θέλει να ανατρέψει

08:20

ΚΑΠ: Πλούσια εμιράτα, φτωχά χωράφια – Ο «κόφτης» των 100.000€

08:08

Δημόσιο: Οριζόντια αύξηση 80 ευρώ το μήνα και «δώρο» 500 ευρώ έως το Ιανουάριο του 2028

08:00

Θεσσαλονίκη: Ανεβάζει ταχύτητα ο τουρισμός – Τα νέα δεδομένα και το στοίχημα της επόμενης ημέρας

23:58

Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο

23:37

Ιράκ: Η Βαγδάτη συμφώνησε σε κοινή έρευνα με το Ιράν για πεδία που χρησιμοποιούνται στην εκτόξευση drones


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider