Γ. Αποστολόπουλος: Υπάρχει λύση για την ακραία εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γ. Αποστολόπουλος: Υπάρχει λύση για την ακραία εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας
Αστυνομία
Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το κέντρο είναι το «διαμάντι» τους. Εμείς απλώς το θεωρούμε επικίνδυνη ζώνη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η όξυνση της εγκληματικότητας στο Κέντρο της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή Αγίου Παύλου-πλατείας Βάθης έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Στις 24 Σεπτεμβρίου συμμορίες προέβησαν σε μαχαιρώματα στη γωνία των οδών Αριστοτέλους και Ηπείρου … Στις 3 Οκτωβρίου πυροβολισμοί στην πλατεία του Αγίου Παύλου, περίπου στις 9 το βράδυ όταν έπαιζαν ακόμα παιδιά στην πλατεία, οδήγησαν στο θάνατο ενός ανθρώπου … Στις 8 Οκτωβρίου πυροβολισμοί στη γωνία των οδών Μάρνη και Αριστοτέλους οδήγησαν στον τραυματισμό ενός ακόμα ατόμου.

Άλλα περιστατικά όπως αυτό με τον χτυπημένο-λιπόθυμο που κείτεται στο πεζοδρόμιο σχεδόν απέναντι από το Δημαρχείο της οδού Λιοσίων είναι καθημερινά στην περιοχή ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση αναπτύσσεται κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα (κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές μπαταριών από αυτοκίνητα, εμπόριο ναρκωτικών, εκμετάλλευση παράνομων μεταναστών, πορνεία κλπ).

Φυσικά, το ασύδοτο εμπόριο ναρκωτικών και η εξαθλίωση των ναρκομανών κοντά στο Δημοτικό ξενώνα για τους χρήστες, στην Ομόνοια, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην πλατεία Καραΐσκάκη, στο Σταθμό Λαρίσης και στην οδό Φυλής προς την πλατεία Βικτωρίας και τον Άγιο Παντελεήμονα συνεχίζεται ντροπιάζοντας ολόκληρο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Πρόκειται για εντοπισμένα προβλήματα τα οποία βιώνουμε εδώ και δεκαετίες. Εικόνες που έχουν καταστεί καθημερινότητα, τις οποίες γνωρίζουν οι Αρχές και η Κυβέρνηση αλλά μέχρι στιγμής παρά τις καλές προθέσεις, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Δεν μιλάμε μόνο για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του κέντρου, μιλάμε για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κανείς δεν κάνει τίποτα παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των πολιτών. Θα δανειστώ λίγες φράσεις από την επιστολή που έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγίου Παύλου-Στ. Λαρίσης» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υπουργό Υγείας & Πρόνοιας: «Στις 03/10/2021, βιώσαμε άλλη μια εγκληματική ενέργεια σε μια πλατεία γεμάτη από παιδιά και κατοίκους του Αγίου Παύλου. Μια εγκληματική ενέργεια που μας γεμίζει θλίψη, αγωνία και προβληματισμό για το ίδιο το γεγονός αλλά και για τη γενικότερη ανομία και παραβατικότητα που συντελείται στη συνοικία μας. Οι κινητοποιήσεις, οι παραστάσεις και οχλήσεις φορέων και συλλόγων αυτών των περιοχών, προς τους αρμόδιους φορείς για την όλη κατάσταση, δεν έχουν δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα…. Κάτοικοι, επαγγελματίες και γονείς, θα αντιδράσουν δυναμικά με ανεξέλεγκτες κοινωνικές προεκτάσεις, βλέποντας την γκετοποίηση και υποβάθμιση που συντελείται στις συνοικίες του κέντρου. Ζητάμε χωρίς αναβολή να σκύψετε πάνω από αυτά τα προβλήματα και να ανταποκριθείτε με θετικά αποτελέσματα».

Όχι, δεν θέλουμε «γκετοποίηση» του κέντρου. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το κέντρο είναι το «διαμάντι» τους. Εμείς απλώς το θεωρούμε επικίνδυνη ζώνη όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους. Και για όλα αυτά υπάρχουν λύσεις. Μπορούν να δραστηριοποιηθούν περισσότερες επιχειρησιακές μονάδες, να ενισχυθούν το Αστυνομικό Τμήμα της Ομονοίας και τα άλλα Τμήματα της Αθήνας που απειλούνται με κλείσιμο λόγω υποστελέχωσης, να γίνει εκκαθάριση σε χώρους και στέκια που εκκολάπτεται η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα, να διαλυθούν οι πιάτσες εμπορίου ναρκωτικών και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση σε δημόσιους χώρους, να δημιουργηθούν αποκεντρωμένες δομές στέγασης και ελεγχόμενης χρήσης, να ενταχθούν όλοι οι χρήστες σε προγράμματα απεξάρτησης, να προβαίνουν οι Αρχές σε ελέγχους και όπου απαιτείται απέλαση παράνομων μεταναστών.

Είναι οι λύσεις που προτείνουν οι πολίτες, η υιοθέτηση των οποίων δεν είναι θέμα κόστους αλλά θέμα καλής θέλησης και υπευθυνότητας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Ουκρανία: Ο επικεφαλής του Ukroboronprom υπέβαλε παραίτηση μετά από έκρηξη σε αποθήκη

23:39

Γαλλία: Έξι συλλήψεις για τη φωτιά στο Φοντενεμπλό

23:26

ΠΟΥ: Η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό ίσως ξεπερνά έως και 4 φορές τις επίσημες εκτιμήσεις

23:13

Κέρδη στη Wall Street με «πάσα» από ΔΤΚ και τσιπ: Επί τάπητος οι τράπεζες - «Μαύρη Τρίτη» για IBM

23:02

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ιρανικές πτήσεις στην Υεμένη - Τι ζητεί η Ελλάδα

22:51

Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών από ΗΠΑ - Νέες αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις

22:36

Βενεζουέλα: Στους 4.734 οι νεκροί από τους σεισμούς - Σχεδόν 17.000 οι τραυματίες

22:22

IPO σχεδιάζει και η DeepSeek

22:10

Κλήρωση Τζόκερ 14/07/2026: Οι αριθμοί που κερδίζουν το 1 εκατ. ευρώ

21:56

Bloomberg: Σε προχωρημένες συζητήσεις για εξαγoρά της Delivery Herο η Uber

21:42

Λαμία: Υπό έλεγχο και σε φάση εκτόνωσης τα κρούσματα σαλμονέλωσης

21:28

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 40 εκατ. ευρώ

21:14

Βρετανία και ΕΕ υπέγραψαν επίσημα συνθήκη για το Γιβραλτάρ

21:00

Κίνα: Οι ΗΠΑ οδήγησαν τη Μέση Ανατολή «σε έναν επικίνδυνο γκρεμό»

20:49

Ισπανία: Καταδικάστηκε ο αδελφός του Πέδρο Σάντσεθ - Αποκλεισμός από δημόσια αξιώματα για 9 έτη

20:36

Ο Τραμπ ζήτησε από Νετανιάχου να αποσύρει τον ισραηλινό στρατό από Λίβανο και Συρία

20:23

Συνολικά 45 πυρκαγιές σε 24 ώρες - SOS στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου

20:11

Rebound 1,5% για χρυσό με ώθηση από τον αμερικανικό πληθωρισμό

20:00

Η παγίδα πίσω από την έμπνευση του Τραμπ για «διόδια» στο Ορμούζ

19:52

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας που προκάλεσε πόλεμο και τον θάνατο 3.000 ανθρώπων

19:46

Αποζημίωση 5,6 εκατ. δολαρίων στη συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ από Τραμπ

19:31

Μ. Ανατολή: Εκρήξεις στα νησιά Κεσμ και Κις στο Ιράν, αναφορές για πλήγματα στο Κουβέιτ

19:23

ΣΥΡΙΖΑ: Παρελθόν από την ΚΟ και ο βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός - Η τρίτη αποχώρηση σε μία ημέρα

19:20

Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωαγορές

19:17

Η Seanergy Maritime αντλεί 100 εκατ. ευρώ μέσω εταιρικού ομολόγου στη Euronext Athens

19:15

Εμπρησμός Marfin: Στην φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι - Εκδίδεται στην Ελλάδα η 46χρονη

19:07

Μπαμπ ελ Μαντέμπ: Το Ιράν μετατρέπει σε «όπλο» το στενό που ελέγχει την είσοδο στην Ερυθρά

18:59

Κούβα: Τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών στο νησί

18:53

Νέα σημαντική διεθνής διάκριση για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από την Air Transport Research Society

18:48

Σε υψηλό 1 μήνα το πετρέλαιο: Ανθεκτικά τα κέρδη παρά την αναδίπλωση Τραμπ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider