Γ. Αποστολόπουλος: Υπάρχει λύση για την ακραία εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γ. Αποστολόπουλος: Υπάρχει λύση για την ακραία εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας
Αστυνομία
Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το κέντρο είναι το «διαμάντι» τους. Εμείς απλώς το θεωρούμε επικίνδυνη ζώνη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η όξυνση της εγκληματικότητας στο Κέντρο της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή Αγίου Παύλου-πλατείας Βάθης έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Στις 24 Σεπτεμβρίου συμμορίες προέβησαν σε μαχαιρώματα στη γωνία των οδών Αριστοτέλους και Ηπείρου … Στις 3 Οκτωβρίου πυροβολισμοί στην πλατεία του Αγίου Παύλου, περίπου στις 9 το βράδυ όταν έπαιζαν ακόμα παιδιά στην πλατεία, οδήγησαν στο θάνατο ενός ανθρώπου … Στις 8 Οκτωβρίου πυροβολισμοί στη γωνία των οδών Μάρνη και Αριστοτέλους οδήγησαν στον τραυματισμό ενός ακόμα ατόμου.

Άλλα περιστατικά όπως αυτό με τον χτυπημένο-λιπόθυμο που κείτεται στο πεζοδρόμιο σχεδόν απέναντι από το Δημαρχείο της οδού Λιοσίων είναι καθημερινά στην περιοχή ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση αναπτύσσεται κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα (κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές μπαταριών από αυτοκίνητα, εμπόριο ναρκωτικών, εκμετάλλευση παράνομων μεταναστών, πορνεία κλπ).

Φυσικά, το ασύδοτο εμπόριο ναρκωτικών και η εξαθλίωση των ναρκομανών κοντά στο Δημοτικό ξενώνα για τους χρήστες, στην Ομόνοια, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην πλατεία Καραΐσκάκη, στο Σταθμό Λαρίσης και στην οδό Φυλής προς την πλατεία Βικτωρίας και τον Άγιο Παντελεήμονα συνεχίζεται ντροπιάζοντας ολόκληρο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Πρόκειται για εντοπισμένα προβλήματα τα οποία βιώνουμε εδώ και δεκαετίες. Εικόνες που έχουν καταστεί καθημερινότητα, τις οποίες γνωρίζουν οι Αρχές και η Κυβέρνηση αλλά μέχρι στιγμής παρά τις καλές προθέσεις, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Δεν μιλάμε μόνο για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του κέντρου, μιλάμε για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κανείς δεν κάνει τίποτα παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις των πολιτών. Θα δανειστώ λίγες φράσεις από την επιστολή που έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγίου Παύλου-Στ. Λαρίσης» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υπουργό Υγείας & Πρόνοιας: «Στις 03/10/2021, βιώσαμε άλλη μια εγκληματική ενέργεια σε μια πλατεία γεμάτη από παιδιά και κατοίκους του Αγίου Παύλου. Μια εγκληματική ενέργεια που μας γεμίζει θλίψη, αγωνία και προβληματισμό για το ίδιο το γεγονός αλλά και για τη γενικότερη ανομία και παραβατικότητα που συντελείται στη συνοικία μας. Οι κινητοποιήσεις, οι παραστάσεις και οχλήσεις φορέων και συλλόγων αυτών των περιοχών, προς τους αρμόδιους φορείς για την όλη κατάσταση, δεν έχουν δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα…. Κάτοικοι, επαγγελματίες και γονείς, θα αντιδράσουν δυναμικά με ανεξέλεγκτες κοινωνικές προεκτάσεις, βλέποντας την γκετοποίηση και υποβάθμιση που συντελείται στις συνοικίες του κέντρου. Ζητάμε χωρίς αναβολή να σκύψετε πάνω από αυτά τα προβλήματα και να ανταποκριθείτε με θετικά αποτελέσματα».

Όχι, δεν θέλουμε «γκετοποίηση» του κέντρου. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το κέντρο είναι το «διαμάντι» τους. Εμείς απλώς το θεωρούμε επικίνδυνη ζώνη όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους. Και για όλα αυτά υπάρχουν λύσεις. Μπορούν να δραστηριοποιηθούν περισσότερες επιχειρησιακές μονάδες, να ενισχυθούν το Αστυνομικό Τμήμα της Ομονοίας και τα άλλα Τμήματα της Αθήνας που απειλούνται με κλείσιμο λόγω υποστελέχωσης, να γίνει εκκαθάριση σε χώρους και στέκια που εκκολάπτεται η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα, να διαλυθούν οι πιάτσες εμπορίου ναρκωτικών και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση σε δημόσιους χώρους, να δημιουργηθούν αποκεντρωμένες δομές στέγασης και ελεγχόμενης χρήσης, να ενταχθούν όλοι οι χρήστες σε προγράμματα απεξάρτησης, να προβαίνουν οι Αρχές σε ελέγχους και όπου απαιτείται απέλαση παράνομων μεταναστών.

Είναι οι λύσεις που προτείνουν οι πολίτες, η υιοθέτηση των οποίων δεν είναι θέμα κόστους αλλά θέμα καλής θέλησης και υπευθυνότητας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:53

Μελόνι: «H Ιταλία είναι διατεθειμένη να προσφέρει μονάδες του ναυτικού της στη Μέση Ανατολή»

23:34

Η ΕΕ παρουσιάζει το πρώτο σχέδιο δράσης για την εφαρμογή του Συμφώνου για τη Μεσόγειο

23:18

ΥΠΕΞ Ιράν: «Το εμπλουτισμένο ουράνιο δεν θα μεταφερθεί πουθενά»

23:13

Μπαράζ ρεκόρ στην Wall Street μετά το άνοιγμα του Ορμούζ

22:56

Πορτογαλία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας

22:42

Πτώση 12% για το πετρέλαιο - Στα 90 δολάρια «προσγειώθηκε» το brent

22:24

ΕΕ: Κατά 26% μειώθηκαν οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο - Ο ρόλος των δασμών

22:13

Κομβόι εκτοπισμένων επιστρέφουν στον νότιο Λίβανο - Συντρίμμια χιλιάδες σπίτια

21:58

Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ σήμερα έχει το περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ

21:49

Τάνκερ και φορτηγά πλοία κατευθύνονται προς το Ορμούζ μετά την άρση της απαγόρευσης

21:33

Bloomberg: Ελλάδα και Γαλλία ανανεώνουν για 5 χρόνια και διευρύνουν τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

21:22

Ιράν: «Υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές με τις ΗΠΑ - Απαιτούνται σοβαρές διαπραγματεύσεις»

21:15

Κοινοπραξία τηλεπικοινωνιακών κολοσσών κινείται για την εξαγορά της γαλλικής SFR έναντι 20 δισ.

20:54

Λίβανος: Ο πρόεδρος Αούν λέει ότι δεν θα γίνουν εδαφικές παραχωρήσεις στο Ισραήλ

20:41

Υπουργός Οικονομικών Σ. Αραβίας: «Πολύ εύθραυστη» παραμένει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

20:25

ΕΟΔΥ: «Για κάθε γενιά, τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή»

20:00

Οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία Α

20:00

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς τέλη διέλευσης

19:54

Μακρόν: Ζητάμε να ανοίξουν εκ νέου, άμεσα και άνευ όρων τα Στενά του Ορμούζ

19:53

Reuters: Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τις αποστολές όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες λόγω πολέμου

19:42

Επιφυλακτικές οι ναυτιλιακές εταιρείες για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

19:33

Γκουτέρες: «Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ»

19:28

«Άλμα» ελέω... Ορμούζ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

19:10

Προβληματίζουν τον ΠΟΥ οι ιοί της γρίπης των πτηνών

19:00

Το Rebrain Greece φέρνει κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου

18:58

Η πρώτη γυναίκα με πάνω από 200 εκατομμύρια πωλήσεις singles

18:52

Τζιτζικώστας: Η ΕΕ διαθέτει επαρκή καύσιμα για αεροσκάφη για το επόμενο διάστημα

18:38

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Εσθονίας στην Ελλάδα, από 19 έως 22 Απριλίου

18:38

Παπουτσάνης: Στα 0,047 ευρώ/μετοχή το μέρισμα του 2025, από 27/4 οι πληρωμές

18:30

Οι πιλότοι της Lufthansa θα απέχουν βραχυπρόθεσμα από απεργιακές κινητοποιήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider