Η Κατερίνα Στεφανίδη 4η με 4.80μ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κατερίνα Στεφανίδη 4η με 4.80μ.
Η Κατερίνα Στεφανίδη κατετάγη 4η στον τελικό του επί κοντώ γυναικών κατά την 7η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της από το 2016 στο Ρίο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατετάγη 4η στον τελικό του επί κοντώ γυναικών κατά την 7η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της από το 2016 στο Ρίο. Η 31χρονη Στεφανίδη υπερέβη με την 3η προσπάθεια τα 4.50μ και 4.70μ, με την 2η τα 4.80μ, είχε μία ανεπιτυχή στα 4.85μ, ενώ στη συνέχεια άφησε το ύψος για να συνεχίσει στα 4.90μ, όπου είχε δύο άκυρες προσπάθειες.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε την όγδοη θέση, μαζί με ακόμη τέσσερις αθλήτριες, αφού πέρασαν όλες τα 4.50μ. Η 35χρονη άλτρια, 3η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου το 2015, αρχικά πέρασε με την 2η τα 4.50μ, αλλά δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4.70μ.

Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών κατέκτησε η Αμερικανίδα Κέιτι Νάζοτ, που υπερέβη τα 4.90μ κι έφθασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της. Η 30χρονη αθλήτρια ξέσπασε σε κλάμματα χαράς και μίλησε για τη δύσκολη αρχή του τελικού:

«Ηταν η χειρότερη προθέρμανση που έχω κάνει ποτέ και αυτό φάνηκε στα πρώτα άλματα μου. Χρειάστηκα κάποιο χρονικό διάστημα και κάποια άλματα για να μπορέσω να βρω ρυθμό και να φθάσω στη μεγάλη αυτή νίκη. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο όνειρο που είχα στη ζωή μου και έγινε σήμερα πραγματικότητα. Ολες οι αθλήτριες περάσαμε δύσκολες στιγμές στην προετοιμασία μας λόγω της πανδημίας και πρέπει να ευχαριστήσω τον προπονητή μου για τη βοήθεια του στη διάρκεια του αγώνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider