Ραντεβού με την ιστορία για την εθνική ομάδα πόλο ανδρών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ραντεβού με την ιστορία για την εθνική ομάδα πόλο ανδρών
Όσο κι αν φαντάζει απίθανο, η εθνική δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ νοκ-άουτ αγώνα σε Ολυμπιακό τουρνουά.

Ραντεβού με την ιστορία έχει αύριο το πρωί (4/8, 09:30) στο Τόκιο η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών. Μετά την εξαιρετική πορεία της στην Α΄ φάση του Ολυμπιακού τουρνουά και την κατάληψη της πρώτης θέσης στον Α΄ όμιλο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο στον προημιτελικό και καλείται να πετύχει αυτό που δεν έχει κάνει ποτέ στις 15 προηγούμενες συμμετοχές του: να νικήσει σε έναν νοκ-άουτ αγώνα πρόκρισης (όχι κατάταξης)!

Όσο κι αν φαντάζει απίθανο, η εθνική δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ νοκ-άουτ αγώνα σε Ολυμπιακό τουρνουά. Ακόμα και στην Αθήνα το 2004, όταν κατέλαβε την καλύτερη θέση της ιστορίας της (4η), η ελληνική ομάδα πέρασε απευθείας από τον όμιλο στα ημιτελικά (το σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά ήταν διαφορετικό), αλλά έκλεισε τους αγώνες της με δύο ήττες και έμεινε εκτός μεταλλίων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της εθνικής ανδρών σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις Ολυμπιακών τουρνουά:

1920 Αμβέρσα Ελλάδα-ΗΠΑ 0-7 Προημιτελικός

1924 Παρίσι Ελλάδα-Τσεχοσλοβακία 1-6 Α΄ Γύρος

1996 Ατλάντα Ελλάδα-Ουγγαρία 8-12 Προημιτελικός

2004 Αθήνα Ελλάδα-Σερβία/Μαυροβούνιο 3-7 Ημιτελικός

Ελλάδα-Ρωσία 5-6 Μικρός τελικός

2016 Ρίο Ελλάδα-Ιταλία 5-9 Προημιτελικός

Σε πλήρη αντίθεση με την εθνική, το Μαυροβούνιο στις πρώτες τρεις Ολυμπιακές συμμετοχές του (αφότου έγινε ανεξάρτητο κράτος) μετράει ισάριθμες νίκες στα προημιτελικά! Στο Πεκίνο επικράτησε 7-6 της Κροατίας, στο Λονδίνο 11-9 της Ισπανίας και στο Ρίο έκανε την έκπληξη απέναντι στην Ουγγαρία (13-11 στα πέναλτι). Και στις τρεις περιπτώσεις, οι Μαυροβούνιοι έμειναν τελικά εκτός βάθρου, παίρνοντας την τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider