Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Τόκιο προς παράταση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Τόκιο προς παράταση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό
Οι νέες μολύνσεις της νόσου στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας για το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε υψηλό ενός μήνα, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Λίγες εβδομάδες απέμειναν για την προγραμματισμένη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στις 23 Ιουλίου και οι αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας εξετάσουν το ενδεχόμενο παράτασης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί κατά του κορονοϊού.

Στο Τόκιο βεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 714 νέα κρούσματα της νόσο, ο υψηλότερος αριθμός ημερησίων ρυθμίσεων του τελευταίου μήνα.

Οι αποφάσεις για παράταση των περιορισμών, που μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένο να ισχύσουν μέχρι τις 11 Ιουλίου, θα ληφθούν στις 8 Ιουλίου, από τις ιαπωνικές αρχές και τους υπεύθυνους της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, εξετάζεται η παράταση των περιορισμών για ακόμα 2 εβδομάδες.

Οι διοργανωτές των Αγώνων έχουν ανακοινώσει πως η μέγιστη προσέλευση φιλάθλων ανά στάδιο και γήπεδο θα είναι 10.000 άτομα, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider