Πολυνομοσχέδιο: Χωρίς πρόστιμο η υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων Ε9

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολυνομοσχέδιο: Χωρίς πρόστιμο η υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων Ε9

Διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε χιλιάδες επαγγελματίες για εκπρόθεσμη υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων του 2014 την περίοδο από 21 έως 25 Ιανουαρίου 2016, επέκταση της αναστολής του προστίμου των 100 ευρώ για τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, νέα 3μηνη παράταση για την απόσυρση παλαιών ταμειακών μηχανών, αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των κερδών από τα τυχερά παίγνια προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις:

1. Ε9: Παρατείνεται μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της επικράτειας η αναστολή των προστίμων για τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 των ετών 2010 και μετά. Το πρόστιμο ανέρχεται στο ποσό των 100 ευρώ.

2. Ταμειακές μηχανές: Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία απόσυρσης των τα ταμειακών μηχανών παλαιού τύπου που είναι αδύνατη η σύνδεσή τους με το σύστημα Taxis.

3. Πρόστιμα για Μ.Υ.Φ: Θεωρούνται εμπρόθεσμες οι καταστάσεις φορολογικών στοιχείων του έτους 2014 (συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών) που υποβλήθηκαν από 21 Ιανουαρίου 2016 έως και 25 Ιανουαρίου 2016 και τυχόν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ακυρώνονται ή εφόσον έχουν εισπραχθεί συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές και εάν δεν υπάρχει οφειλή επιστρέφονται.

4. Τυχερά παιχνίδια: Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης ως εξής:

Κέρδη ανά δελτίο Ποσοστό κλίμακας
0-100 0%
100-200 2,5%
200-500 5%
>500 7,5%

5. Εμβόλιο: Ορίζεται σε μηδέν τοις εκατό (0%), ο συντελεστής του Φ.Π.Α., για τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και για τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα της νόσου COVID-19.

6. Λογιστές με κορωνοϊό: Σε περίπτωση που λογιστής-φοροτεχνικός βεβαιωμένα πάσχει από κορωνοϊό COVID-19 και εξαετίας αυτού έχει νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο που παρέχει νοσηλεία για κορωνοϊό COVID-19, όπως αυτό αποδεικνύεται από τη σχετική βεβαίωση του εν λόγω νοσοκομείου, οι προθεσμίες υποβολής των πόσης φύσης - φορολογικών και ασφαλιστικών δηλώσεων και καταστάσεων του ιδίου και των εντολέων - πελατών του, που λήγουν σε ημερομηνίες που συμπίπτουν με τη διάρκεια της νοσηλείας του, παρατείνονται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα που ακολουθεί τον μήνα του εξιτηρίου. Σε περίπτωση θανάτου λογιστή - φοροτεχνικού λόγω κορωνοϊό COVID-19, οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι την εξουσιοδότηση του εντολέα - πελάτη του σε άλλο λογιστή - φοροτεχνικό και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν των τριών μηνών από την ημερομηνία θανάτου.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider