Παπαθανάσης: Έως τις 15 Ιουνίου θα «ανοίξουν» οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης: Έως τις 15 Ιουνίου θα «ανοίξουν» οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση
Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ κι αν αυτή θα «φτάσει» στους καταναλωτές, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι είναι σίγουρος πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές.

«Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, με βάση συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα προσδιοριστούν σύντομα, θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων», αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας το Σάββατο στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ κι αν αυτή θα «φτάσει» στους καταναλωτές, τόνισε ότι είναι σίγουρος πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές.

Διαβάστε επίσης:

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, την επόμενη Δευτέρα θα επανέλθει στην εργασία του, το 45% των εργαζομένων στην εστίαση και σε σύντομο χρόνο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι, καθώς θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιστροφών τον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, αναμένονται, όπως ανέφερε, οι εισηγήσεις των ειδικών και ενδέχεται να ανοίξουν και νωρίτερα από τις ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί.

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στην αγορά, ο υφυπουργός τόνισε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και όπου χρειάζεται επιβάλλονται πρόστιμα.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι η υγεία προηγείται της οικονομίας κι αυτό αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία δεν αλλάζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider