Τρία ομόλογα θα εκδώσει η Ελλάδα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρία ομόλογα θα εκδώσει η Ελλάδα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τρία ομόλογα σχεδιάζει να εκδώσει η Ελλάδα, με σκοπό να αντλήσει ποσό ύψους έως 9 δισ. ευρώ.

Η επόμενη έξοδος στις αγορές αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου, με την έκδοση επταετούς ομολόγου.

Ο στόχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους είναι διπλός. Αφενός να αντλήσει κοντά στα 3 δισ. ευρώ προκειμένου να «αβγατίσει» το μαξιλάρι ασφαλείας για τη μετά το Μνημόνιο εποχή, αφετέρου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ρευστότητα της καμπύλης επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα επιδιώκει να αντλήσει 6 έως 9 δισ. ευρώ από τις αγορές έως τον Ιούνιο και να λάβει ακόμη 9 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) ώστε να έχει στη διάθεση της ένα μαξιλάρι ύψους 15-18 δισ. ευρώ για μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ο ΟΔΔΗΧ πέραν του επταετούς ομολόγου θέλει να εκδώσει ένα δωδεκάμηνο έντοκο γραμμάτιο και ένα τριετές ομόλογο με σκοπό να μειώσει περαιτέρω το spread που σήμερα ανέρχεται στις 320 μονάδες βάσης και την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου που σήμερα είναι στο 3,7%.

Να τονιστεί πως το Δημόσιο δεν θα έχει προβλήματα στην έξοδο τους στις αγορές καθώς το ΔΝΤ μετακίνησε το όριο χρέους που είχε θέσει (στα 325 δισ. ευρώ) το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων με μισθό 1.250 ευρώ και ηλικιακό «κόφτη» - Όλη η απόφαση

Το Obsession σπάει τα κοντέρ: Εισπράξεις 500 φορές το μπάτζετ του

Σε τι στοχεύει ο Σαμαράς - H Γκίλφοϊλ ήταν η... αρχή - Oι μεταγραφές

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider