Κίνα: Επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ στις επικείμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κίνα: Επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ στις επικείμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις
Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επέβαλαν η μία στην άλλη από τις αρχές του έτους απαγορευτικούς δασμούς.

Η Κίνα δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί να «ενισχύσει τη συνεργασία» με τις ΗΠΑ κατά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Στοκχόλμη.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επέβαλαν η μία στην άλλη από τις αρχές του έτους απαγορευτικούς δασμούς, προκαλώντας ανησυχίες σε οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς παράγοντες, πριν καταλήξουν σε μια επισφαλή «εκεχειρία».

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ επιβεβαίωσε χθες ότι θα συναντήσει τους Κινέζους ομολόγους του στη Στοκχόλμη την επόμενη εβδομάδα, ενισχύοντας την πιθανότητα παράτασης της ‘εκεχειρίας’, που αρχικά έχει οριστεί έως τα μέσα Αυγούστου.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Χε Λιφένγκ θα επισκεφθεί τη Σουηδία στις 27-30 Ιουλίου για να έχει συνομιλίες οικονομικής και εμπορικής φύσεως με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η Κίνα ελπίζει να εργαστεί με τις ΗΠΑ «στη βάση της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και του αμοιβαίου οφέλους», σχολίασε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Θα ενισχύσουμε τη συναίνεση, θα μειώσουμε τις παρανοήσεις, θα βελτιώσουμε τη συνεργασία και θα προωθήσουμε μια σταθερή, υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη των σινοαμερικανικών σχέσεων», δήλωσε ο Γκούο Τζιακούν, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον Μπέσεντ, οι συνομιλίες θα μπορούσαν να καλύψουν ένα μεγαλύτερο φάσμα θεμάτων και να περιλαμβάνουν την αγορά από την Κίνα πετρελαίου από το Ιράν και τη Ρωσία, όπου έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Thessaly & Evros Pass 2025: Από σήμερα οι αιτήσεις για voucher έως 200 ευρώ

Έλληνας το φαβορί για νέος CEO της Google - Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης

Το ΠΑΣΟΚ σε άμυνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Αποκαλύψεις και διαψεύσεις- Η στρατηγική της Καμόρα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider