Πιερρακάκης για Μ. Ανατολή: Η Ελλάδα πιστεύει ακράδαντα στην αποκλιμάκωση - Να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πιερρακάκης για Μ. Ανατολή: Η Ελλάδα πιστεύει ακράδαντα στην αποκλιμάκωση - Να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας
Δεδομένη η δημοσιονομική σταθερότητα της Ελλάδας ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. «Έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε σημαντικές επιδόσεις» τόνισε ο ΥΠΕΘΟ.

Το μήνυμα πως η Ελλάδα πιστεύει ακράδαντα στην αποκλιμάκωση και ότι η διπλωματία πρέπει να υπερισχύσει απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών., Κυριάκος Πιερρακάκης με φόντο τη σύγκρουση Ισραήλ - Ιράν, τονίζοντας πως «χρειάζεται να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας» καθώς «θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο τόσο για τους καταναλωτές μας, όσο και για τις επιχειρήσεις μας» ενώ «πρέπει να το πετύχουμε, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

«Στο χθεσινό Eurogroup και στη σημερινή συνεδρίαση του ECOFIN συζητήσαμε τη διεθνή γεωπολιτική κατάσταση και τις επιπτώσεις που αυτή έχει τόσο στην ευρωπαϊκή, όσο και στην παγκόσμια οικονομία. Είναι περιττό να πούμε ότι οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι για την παγκόσμια ειρήνη, ειδικά σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή» υπογράμμισε ο Έλληνας ΥΠΕΘΟ.

«Στο πλαίσιο των συναντήσεών μας, είχαμε την ευκαιρία να αγγίξουμε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων: από τον εκσυγχρονισμό των τελωνείων μας και τη συνολική μεταρρύθμιση των τελωνείων της ΕΕ, μέχρι την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης μέσω της άρσης των εμποδίων που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ — όπως παρουσίασε χθες και το ΔΝΤ — και την επίτευξη μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας» επεσήμανε.

Επανέλαβε, επίσης, ότι η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας μας είναι δεδομένη, ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. «Έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε σημαντικές δημοσιονομικές επιδόσεις στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και στο μέλλον, μέσα από περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και ακόμη καλύτερες πολιτικές τόσο σε μακροοικονομικό επίπεδο, όσο — και ειδικά — σε εθνικό επίπεδο» πρόσθεσε.

«Τελευταίο σημείο: η Βουλγαρία. Συγχαρητήρια για την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ από τον Ιανουάριο. Κατάφερε να πετύχει την ονομαστική σύγκλιση σε όλα τα κριτήρια. Η Βουλγαρία είναι γειτονική μας χώρα και η Ελλάδα στήριξε σταθερά την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ από την πρώτη στιγμή» κατέληξε ο Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤτΕ: Οι ευκαιρίες και οι «παγίδες» από την αύξηση των αμυντικών δαπανών

«Καμπανάκι» ΤτΕ για άνοδο του κόστους εργασίας - Ζητά επιβράδυνση των αυξήσεων και μείωση εισφορών

Ακίνητα: Γιατί η ΤτΕ «βλέπει» επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και μεγάλες «παγίδες» στο real estate

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider