Στο 18% τα επιτόκια στη Ρωσία: Νέα αύξηση κατά 200 μονάδες βάσης - Σε υψηλό 2 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στο 18% τα επιτόκια στη Ρωσία: Νέα αύξηση κατά 200 μονάδες βάσης - Σε υψηλό 2 ετών
Κατά 200 μονάδες βάσης αύξησε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας το βασικό επιτόκιο στο 18% την Παρασκευή, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό και υπερθέρμανση της οικονομίας, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο και πλέον ετών.

Σε υψηλό 2 και πλέον ετών (σσ: από τον Απρίλιο του 2022) εκτινάχθηκε το βασικό επιτόκιο στη Ρωσία, αγγίζοντας πλέον το 18%, μετά από την αύξηση κατά 200 μονάδες βάσης στην οποία προχώρησε την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα.

Η νέα υψηλή επιτοκιακή αύξηση που συμπαρασύρει ανοδικά το κόστος δανεισμού, αποφασίστηκε για την αντιμετώπιση της ισχυρής πληθωριστικής λαίλαπας και της υπερθέρμανσης της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως από την στιγμή της εισβολής της Μόσχας σε ουκρανικά εδάφη τον Φεβρουάριο του 2022, η Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια στο 20%.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αναβάθμισε την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό το 2024 στο 6,5–7,0%, προβλέποντας ότι οι πιέσεις στις τιμές σε ετήσιο επίπεδο θα αποκλιμακωθούν στο 4,0–4,5% το 2025, κοντά στον στόχο του 4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ακρίβεια: Ετοιμάζεται το «οπλοστάσιο» για τα μέτρα κατά του νέου σοκ

Ενεργειακές υποδομές στο στόχαστρο: Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του νέου ενεργειακού ρίσκου

Τις πρώτες αυξήσεις στα αεροπορικά φέρνει το ράλι στα καύσιμα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider