ΥπΑΑΤ: Πρωτοπόρος στην Ευρώπη η Ελλάδα στα ζητήματα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥπΑΑΤ: Πρωτοπόρος στην Ευρώπη η Ελλάδα στα ζητήματα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων
Την καλύτερη αξιολόγηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ) 2023 απέσπασε η Ελλάδα, όπως επισημαίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Την καλύτερη αξιολόγηση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ) 2023 απέσπασε η Ελλάδα, όπως επισημαίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, η χώρα μας, μαζί με τη Γερμανία αξιολογήθηκε θετικά σε όλες τις δράσεις, υλοποιώντας ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπη χώρα σε κάποιες από αυτές, όπως επί παραδείγματι στην Ερασιτεχνική Αλιεία.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων, είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αυτοτελές πολυετές πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε., ώστε να τεκμηριώνονται επιστημονικά οι επιλογές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

Στόχος του Κοινού Πλαισίου είναι η συλλογή δεδομένων, απαραίτητων για την αξιολόγηση της κατάστασης των ιχθυαποθεμάτων, την αποδοτικότητα των διαφόρων τμημάτων του τομέα και των επιπτώσεων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στο οικοσύστημα.

Πηγή χρηματοδότησης είναι το Ενιαίο Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ 2014-2020).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΕΦΑΣΥ για δηλώσεις ΟΣΔΕ: Τα χρονοδιαγράμματα όπως και η υπομονή μας έχουν εξαντληθεί

Wikifarmer: Το ελληνικό όραμα και οι ευκαιρίες ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς γεωργίας

Πολιτικές και προτεραιότητες στον αγροτικό τομέα της ΕΕ - Τα σημαντικά σημεία για την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider