«Πράσινο» στο ΤΑΙΠΕΔ για το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Πράσινο» στο ΤΑΙΠΕΔ για το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ
Στην έγκριση διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάθεση σύμβασης για το έργο «Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης», μέσω ΣΔΙΤ, προχώρησε το ΥΠΟΙΚ, με διενεργούσα αρχή το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην επίσημη έγκριση διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάθεση σύμβασης για το έργο «Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης», μέσω σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με διενεργούσα αρχή το ΤΑΙΠΕΔ, κατ’ εντολή στο όνομα και για λογαριασμό του Υπουργείου, «ανεβάζοντας» χτες στη «Διαύγεια» τη σχετική απόφαση.

Επίσης, δόθηκε και η σχετική παροχή εξουσιοδότησης στον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ (ο κ. Π. Σταμπουλίδης), «να αποφασίσει την ημερομηνία έναρξης της διαγωνιστικής διαδικασίας και το σχετικό χρονοδιάγραμμα, όπως ενδεικτικά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών καθώς και την καταληκτική ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών, να προβαίνει σε τροποποιήσεις αυτής, καθώς και σε τροποποιήσεις της ως άνω Διακήρυξης».

Ποιο είναι το project

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ και ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ. Το έργο αφορά στην κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», και περιλαμβάνει την δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος κτιρίων καθώς και αστικού πάρκου που θα λειτουργήσει ως «πνεύμονας πρασίνου» για την ευρύτερη περιοχή, στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό.

Το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων όπου στεγάζεται σήμερα η ΠΥΡΚΑΛ, οι εγκαταστάσεις της οποίας θα μεταφερθούν σε άλλους χώρους εντός Αττικής. Σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΝ, το 70% της έκτασης (107,5 στρέμματα) θα περιλαμβάνει ελεύθερους χώρους πρασίνου, κοινόχρηστους και κοινωφελείς ενώ η οικοδομήσιμη έκταση θα είναι το υπόλοιπο 30% (46,5 στρέμματα). Σε αυτήν περιλαμβάνονται τόσο τα νέα κτίσματα όσο και μέρος των υφιστάμενων που θα διατηρηθούν και θα αποκατασταθούν.

Στο Πάρκο προβλέπεται να μετεγκατασταθούν εννέα υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών) και ορισμένοι φορείς (ΑΑΔΕ, ΕΕΣΥΠ ΑΕ, ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ, ΕΤΑΔ ΑΕ). Οι υπηρεσίες αυτές σήμερα στεγάζονται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στον Πειραιά, το Μαρούσι και τον Χολαργό, σε 127 συνολικά κτίρια εκ των οποίων τα 107 είναι μισθωμένα από το Ελληνικό Δημόσιο και τα υπόλοιπα 20 είναι ιδιόκτητα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το insider είχε αναφερθεί στο θέμα αλλά και στην μετεγκατάσταση της ΕΑΣ, που αποτελούσε «κομμάτι του παζλ» της ευρύτερης ανάπλασης.

Να αναφέρουμε ότι έχει προηγηθεί, μεταξύ άλλων, η από 03-06-2024 σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο «Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης», η από 13-06-2024 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ με θέμα την έγκριση της διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού αλλά και η από 19-06-2024 σχετική εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΑΙΠΕΔ: Πώς θα αναβαθμιστεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας – Πρόσκληση ενδιαφέροντος για 25ετή «τουριστική» εκμετάλλευση

Διπλή Ανάπλαση: Ποια εταιρεία θα κάνει (τελικά) τα έργα πρασίνου σε Βοτανικό – Ελαιώνα

Έρχεται αποτιμητής για το mega τουριστικό ακίνητο «Καραθώνα» των 1.900 στρεμμάτων στο Ναύπλιο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider