Η Τέιλορ Σουίφτ ενδέχεται να είναι ο λόγος που θα καθυστερήσει η μείωση των επιτοκίων στη Μ. Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τέιλορ Σουίφτ ενδέχεται να είναι ο λόγος που θα καθυστερήσει η μείωση των επιτοκίων στη Μ. Βρετανία
Ένας απρόσμενος παράγοντας ενδέχεται, σύμφωνα με αναλυτές, να βάλει «φρένο» στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για μείωση των επιτοκίων. Ο λόγος για την περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ «Eras Tour» που σπάει κάθε ρεκόρ.

Ένας απρόσμενος παράγοντας ενδέχεται, σύμφωνα με αναλυτές, να βάλει «φρένο» στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για μείωση των επιτοκίων. Ο λόγος για την περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ «Eras Tour» που σπάει κάθε ρεκόρ.

Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί φανς της Αμερικανίδας τραγουδίστριας θα συρρεύσουν στις συναυλίες της τον Αύγουστο, εκτοξεύοντας την καταναλωτική δαπάνη στη χώρα. Αυτή η οικονομική ώθηση ενδέχεται να είναι αρκετή για να μεταφέρει τη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, δείχνοντας ότι η BoE έχει ακόμη δρόμο να διανύσει στη μάχη της ενάντια στον πληθωρισμό, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα TD Securities.

«Εξακολουθούμε να αναμένουμε μείωση των επιτοκίων της BoE τον Αύγουστο, αλλά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτόν τον μήνα ενδέχεται να βάλουν την MPC (Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής) σε αναμονή μέχρι τον Σεπτέμβριο», έγραψαν οι αναλυτές Lucas Krishan και James Rossiter.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αρχίσει σύντομα να μειώνει το τραπεζικό της επιτόκιο από το υψηλό 16 ετών του 5,25%, με όλους εκτός από δύο από τους 65 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να αναμένουν μείωση τον Αύγουστο. Ωστόσο, μια από τις συναυλίες της Σουίφτ ενδέχεται να συμπέσει με την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, κάνοντας την τράπεζα να ξανασκεφτεί το μονοπάτι της.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider