ΗΠΑ: Νέα πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Νέα πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
Στις 215.000 υποχώρησε ο αριθμός των πολιτών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη βδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι το επίπεδο των απολύσεων παραμένει χαμηλό και η οικονομία τονώνεται από την ισχυρή αγορά εργασίας.

Στις 215.000 υποχώρησε ο αριθμός των πολιτών στις ΗΠΑ που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη βδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι το επίπεδο των απολύσεων παραμένει χαμηλό και η οικονομία τονώνεται από την ισχυρή αγορά εργασίας.

Μέχρι στιγμής το 2024, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κυμαίνονται μεταξύ 194.000 και 232.000, σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα που τελευταία φορά επιτεύχθηκαν τη δεκαετία του 1960.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν προβλέψει ότι οι νέες αιτήσεις θα ανέρχονταν σε 220.000 το για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαΐου, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στα 1,79 εκατ. από 1,786 εκατ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας είχε μειωθεί κατά 10.000 πέφτοντας στις 222.000, ενώ οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πως οι αιτήσεις θα έφταναν συνολικά τις 221.000 το επταήμερο που έληξε στις 4 Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιοδοξία από τους Έλληνες για την οικονομία - Το υψηλό κόστος ζωής το Νο 1 πρόβλημα

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Συνετή προσέγγιση με μείωση επιτοκίων 0,25% τον Ιούνιο

Ευρωζώνη: Ρεκόρ έτους στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider