Η Τουρκία περιορίζει τις εξαγωγές προς το Ισραήλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τουρκία περιορίζει τις εξαγωγές προς το Ισραήλ
Η Τουρκία επιβάλλει περιορισμούς στις εξαγωγές προς το Ισραήλ, καθώς αυτό αντιτάχθηκε στις προγραμματισμένες ρίψεις τουρκικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής επειδή δεν διέκοψε τις εμπορικές συναλλαγές με τη χώρα.

Η Τουρκία επιβάλλει περιορισμούς στις εξαγωγές προς το Ισραήλ, καθώς το τελευταίο αντιτέθηκε στις προγραμματισμένες ρίψεις τουρκικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής επειδή δεν διέκοψε τις εμπορικές συναλλαγές με τη χώρα.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας ανακοίνωσε περιορισμούς στις εξαγωγές συγκεκριμένων προϊόντων που θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Η λίστα που έδωσε το υπουργείο περιλαμβάνει 54 είδη, μεταξύ των οποίων οικοδομικά υλικά όπως τσιμέντο, χάλυβας και προϊόντα αλουμινίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας να συμμετάσχει στις ρίψεις βοήθειας και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει αντίμετρα.

Η κίνηση έρχεται αφότου χιλιάδες ισλαμιστές διαδηλωτές κατηγόρησαν τον Ερντογάν το Σαββατοκύριακο ότι διατηρεί το εμπόριο με το εβραϊκό κράτος εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Total eclipse of the Trump: O τέως προέδρος με ανάρτησή του κρύβει τον ήλιο και βυθίζει τις ΗΠΑ στο σκοτάδι

gazzetta
gazzetta reader insider insider