De Cos (ΕΚΤ): Πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, το βασικό του σενάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
De Cos (ΕΚΤ): Πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, το βασικό του σενάριο
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα κόστη δανεισμού στη συνεδρίαση του Ιουνίου, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Pablo Hernandez de Cos.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα κόστη δανεισμού στη συνεδρίαση του Ιουνίου, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Pablo Hernandez de Cos.

«Την επόμενη εβδομάδα θα χρειαστεί να κάνουμε μια συζήτηση στην οποία θα μοιραστούμε όλοι τις απόψεις μας για το τι συνέβη από την τελευταία συνεδρίαση και θα δούμε ποιο θα είναι το συμπέρασμα -αλλά το βασικό μου σενάριο είναι ότι ο Ιούνιος μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ο μήνας που θα γίνει η πρώτη μείωση στα επιτόκια», είπε ο Ισπανός αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ συνεδριάζει στις 11 Απριλίου.

Το χρονοδιάγραμμα που περιγράφει ο de Cos βρίσκεται σύμφωνους τους περισσότερους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, αν και κάποιοι έχουν αφήσει ανοιχτή και την επιλογή της 11ης Απριλίου.

Λιγότερο ξεκάθαρο είναι το τι θα συμβεί μετά τη συνεδρίαση του Ιουνίου. Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει τρεις αυξήσεις μειώσεις επιτοκίων φέτος, της τάξης των 25 μονάδων βάσης έκαστη, με την τέταρτη να έχει πιθανότητα περίπου 60%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στόλτενμπεργκ: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη «πιο ισχυρές» μαζί

Διασύνδεση POS - Ταμειακών: Έλεγχοι σε επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ - Ενεργοποιούνται τα πρόστιμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider