Νέο κρίσιμο ραντεβού για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο κρίσιμο ραντεβού για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Οι διαγραφές των χρεών αλλά και οι διαδικασίες αναδιαρθρώσεων δανείων στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που έχουν οι εκπρόσωποι των Θεσμών με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης.

Τα δυο βασικά θέματα οποία παραμένουν ανοιχτά στην διαπραγμάτευση και είναι μείζονος σημασίας για τη διευθέτηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων είναι η διάταξη για την προστασία στελεχών τραπεζών και του δημοσίου που θα υπογράφουν αναδιαρθρώσεις δανείων και η οποία εκτιμάται ότι θα έχει συμφωνηθεί και θα ψηφιστεί εντός της ερχόμενης Δευτέρας.

Δεύτερο ανοικτό θέμα της διαπραγμάτευσης παραμένει η φορολογική μεταχείριση που θα έχουν οι τράπεζες για να καλύψουν ζημιές από τις διαγραφές χρεών αλλά και το τι θα γίνει με τις διαγραφές χρεών προς το δημόσιο.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς είναι να μένουν εκτός κουρέματος οι παρακρατούμενοι φόροι εφόσον έχουν εισπραχθεί αλλά δεν έχουν αποδοθεί στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider