Toyota: Ιστορική αύξηση μισθών - Η μεγαλύτερη της 25ετίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Ιστορική αύξηση μισθών - Η μεγαλύτερη της 25ετίας
Η Toyota πρόκειται να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αύξηση μισθών των τελευταίων 25 ετών στους εργαζόμενους στα εργοστάσια της.

Η Toyota πρόκειται να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αύξηση μισθών των τελευταίων 25 ετών για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της.

Έτσι, η Toyota γίνεται μία από τους ιαπωνικούς κολοσσούς, δίπλα στις Panasonic, Nippon Steel και Nissan που συμφώνησαν να ανταποκριθούν πλήρως στα αιτήματα των σωματείων στο πλαίσιο της ετήσιας διαπραγμάτευσης για τους μισθούς που ολοκληρώθηκε σήμερα. Οι συνομιλίες αυτές αποτελούν χαρακτηριστικό της συνεργατικής σχέσης μεταξύ Ιαπώνων εργοδοτών και εργαζόμενων και θεωρούνται σημαντικές καθώς η απόφαση για το ιστορικό «φούσκωμα» των μισθών έρχεται να πιέσει την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) να δώσει τέλος στην μακρόχρονη πολιτική των αρνητικών επιτοκίων.

Η ναυαρχίδα των κατασκευαστών αυτοκινήτων, που παραδοσιακά πρωταγωνιστεί στις ετήσιες συζητήσεις, συμφώνησε με τις απαιτήσεις για μηνιαίες αυξήσεις μισθών έως και 28.440 γεν (193 δολάρια) αλλά και για διανομή μπόνους ρεκόρ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Yoshimasa Hayashi, δήλωσε σχετικά: «Βλέπουμε μία ισχυρή δυναμική στην αύξηση μισθών. Είναι σημαντικό αυτή η δυναμική να φτάσει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο Πρωθυπουργός Fumio Kishida έχει θέσει τον τερματισμό της χρόνιας πενιχρής μισθολογικής πολιτικής σε κορυφαία προτεραιότητα για την αναθέρμανση των πλέον αδύναμων καταναλωτικών δαπανών. Οι αυξήσεις των μισθών της Ιαπωνίας βρίσκονται πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ομάδας πλούσιων χωρών του ΟΟΣΑ.

Στον απόηχο των αποφάσεων στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί ήδη την επόμενη βδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να τερματίσει την πολυετή πολιτική των αρνητικών επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nova αναπτύσσει το πρώτο ICT έργο «Έξυπνο Δάσος»

Volkswagen: Αυξημένες οι πωλήσεις του 2023 - 30 νέα μοντέλα μέσα στο 2024

ΟΤΕ: Πρωτοβουλία για αύξηση διείσδυσης του FTTH - Πρόταση μείωσης τιμών χονδρικής έως και 28%

gazzetta
gazzetta reader insider insider