Βρετανία: Αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο οι μισθοί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο οι μισθοί
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι μισθοί εξαιρουμένων των μπόνους αυξήθηκαν κατά 6,2% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μπορεί οι μισθοί στη Βρετανία να αυξήθηκαν στο τέλος του 2023 με τον πιο αργό ρυθμό εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ωστόσο η επιβράδυνση δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι μισθοί εξαιρουμένων των μπόνους αυξήθηκαν κατά 6,2% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αυτό το ποσοστό αντιπροσωπεύει μια επιβράδυνση από την αύξηση 6,7% που είχε καταγραφεί το τρίμηνο έως τον Νοέμβριο.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ετήσια αύξηση 6,0% στη μέτρηση των τακτικών κερδών του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ αμέσως μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την αγορά εργασίας.

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί στενά την αύξηση των μισθών στην προσπάθειά της να υπολογίσει πόσο ο πληθωρισμός εξακολουθεί να πιέζει την οικονομία και εάν μπορεί να αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων από το υψηλότερο επίπεδό τους από το 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς και οι επιθέσεις ανοικτά της Υεμένης απειλές για την παγκόσμια οικονομία

ΗΠΑ: 7 εκατ. ετησίως κοστίζει η συντήρηση κατασχεμένου γιοτ Ρώσου ολιγάρχη

ΗΠΑ: Στα 22 δισ. δολάρια μειώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider