Γαλλία: Στο 4% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο - Ανάπτυξη 0,1% στο γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Στο 4% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο - Ανάπτυξη 0,1% στο γ' τρίμηνο
Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, από τότε η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία όπως αναφέρει το Bloomberg.

Στο 4% μειώθηκε ο πληθωρισμός της Γαλλίας τον Οκτώβριο, από 4,9% τον Σεπτέμβριο. Επίσης, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε 0,10% τον Οκτώβριο, μετά την πτώση 0,5% τον Σεπτέμβριο.

Σε εναρμονισμένες με την υπόλοιπη Ευρωζώνη τιμές, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 4,5% σε ετήσια βάση, έναντι 5,7% τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, από τότε η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία όπως αναφέρει το Bloomberg.

Επίσης, η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,1% το γ' τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας INSEE που δημοσιεύτηκαν σήμερα (31/10). Η ανάπτυξη ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης

Η οικονομία της Γαλλίας αναπτύχθηκε με αναθεωρημένο ρυθμό 0,6% το β' τρίμηνο και κατά 0,1% το πρώτο τρίμηνο. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,4% το β΄ τρίμηνο από -2% το α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με το INSEE.

Σύμφωνα με την κατανομή των δαπανών, η κατανάλωση των νοικοκυριών ανέκαμψε κατά 0,7% αφού είχαν παραμείνει στάσιμη και η αύξηση στις δημόσιες δαπάνες διπλασιάστηκε από 0,2% σε 0,4%.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν 1.4%, σε αντίθεση με την αύξηση 2,4% το προηγούμενο τρίμηνο. Επίσης, οι εισαγωγές μειώθηκαν 0,5% μετά από αύξηση 2,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίδομα θέρμανσης: Έως 8 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις – Στις 22 Δεκεμβρίου η πρώτη πληρωμή

Πληθωρισμός: «Τσίμπησε» στο 3,9% στην Ελλάδα τον Οκτώβριο - Καλά νέα από τον δομικό

Έξυπνες πόλεις: Επενδύσεις 96 δισ. για την κλιματική ουδετερότητα – Τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι προκλήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider