Μήνυμα Λαγκάρντ στους Ευρωπαίους ηγέτες για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες: Συμφωνία πριν το τέλος του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα Λαγκάρντ στους Ευρωπαίους ηγέτες για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες: Συμφωνία πριν το τέλος του έτους
Να καταλήξουν σε συμφωνία για τους δημοσιονομικούς κανόνες πριν το τέλος του έτους, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες η πρόεδρος της ΕΚΤ.

Να καταλήξουν σε συμφωνία για τους δημοσιονομικούς κανόνες πριν το τέλος του έτους, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ μετέφερε το μήνυμα για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Λίγες ημέρες πριν, πληροφορίες του Bloomberg ανέφεραν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ, σε επικοινωνία που είχε με τους της Κομισιόν της, του Eurogroup και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είχε επισημάνει ότι η έλλειψη συμφωνίας θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο - ο οποίος δεν κατονομάζεται - και όπως μεταδίδει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg, η Λαγκάρντ διεμήνυσε ότι η διασφάλιση μιας συμφωνίας για την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα ήταν ένα σημαντικό μήνυμα ενότητας, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να προωθούνται τόσο η βιωσιμότητα του χρέους, όσο και οι επενδύσεις.

Στη συζήτηση που είχε η ίδια με τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πασκάλ Ντόναχιου και Σαρλ Μισέλ, την περασμένη Δευτέρα, προειδοποίησε ότι η μη επίτευξη συμφωνίας θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στη νομισματική πολιτική για περισσότερη δράση - σύμφωνα με ανώνυμες πηγές.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, απάντησε ότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για την επίτευξη συμφωνίας φέτος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι είναι εφικτό, αλλά πολύ δύσκολο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί συμβιβασμός για τους δημοσιονομικούς κανόνες, καθώς οι θέσεις παραμένουν πολύ διαφορετικές.

Η Λαγκάρντ παρευρίσκεται στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες μία ημέρα μετά την απόφαση της ΕΚΤ για «πάγωμα» των επιτοκίων. Η ίδια, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Αθήνα, ανέφερε ότι «η μεταρρύθμιση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Προβληματίζει η ισχνή πιστωτική επέκταση στις τράπεζες – Εύσημα στην Ελλάδα

Έρευνα ΕΚΤ: Οριακές αναβαθμίσεις για τις πληθωριστικές προσδοκίες - Ήπια πτώση για την αύξηση του ΑΕΠ

Handelsblatt για ΕΚΤ: Από όλα τα μέρη, επέλεξαν την Αθήνα- Δεν υπάρχει πιο συμβολικό μέρος

gazzetta
gazzetta reader insider insider