FT: Η ΕΕ εξετάζει την παράταση του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: Η ΕΕ εξετάζει την παράταση του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει την εφαρμογή του μέτρου επιβολής ανώτατου ορίου στην τιμή του φυσικού αερίου, το οποίο υιοθετήθηκε τον Φεβρουάριο,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει την εφαρμογή του μέτρου επιβολής ανώτατου ορίου στην τιμή του φυσικού αερίου, το οποίο υιοθετήθηκε τον Φεβρουάριο, εν μέσω ανησυχιών ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση τις τιμές και πάλι φέτος τον χειμώνα.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για αρνητικές συνέπειες» από τότε που τέθηκε σε ισχύ το μέτρο και ότι οι τιμές του φυσικού αερίου είναι τώρα σχεδόν κατά 90% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει το άρθρο το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Το πλαφόν εφαρμόστηκε μετά από πολλές εβδομάδες έντονων συζητήσεων ανάμεσα στα μέλη της ΕΕ, με την Γερμανία και την Αυστρία να αντιτίθενται αρχικά σε αυτό, τονίζοντας πως θα μπορούσε να «νοθεύσει» τον ανταγωνισμό και να επιδεινώσει την στενότητα στον εφοδιασμό. Ωστόσο το πλαφόν δεν επηρέασε τις εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως τόνισε η Κομισιόν.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες ανέφεραν στους Financial Times πως παρά την πτώση στις τιμές της ενέργειας το φθινόπωρο και τo αποθηκευμένο αέριο της Ευρώπης να καταγράφει ρεκόρ, ο εφοδιασμός αυτό το χειμώνα μπορεί να επηρεαστεί από τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς και το πιθανό σαμποτάζ που μπορεί να υποστούν υποδομές φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Γλίτωσε την υποβάθμιση σε «junk»

ΔΝΤ: Η Γαλλία θα πασχίσει για να πετύχει τον στόχο του ελλείμματος

Ο δυσοίωνος δείκτης στα αμερικανικά ομόλογα που προμηνύει «βαθιά ύφεση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider