Αντιπρόεδρος Fed για επιτόκια: Θα «προχωρήσουμε προσεκτικά» στην επόμενη απόφαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιπρόεδρος Fed για επιτόκια: Θα «προχωρήσουμε προσεκτικά» στην επόμενη απόφαση
Οι αξιωματούχοι της Fed είναι «σε θέση να προχωρήσουν προσεκτικά ώστε να αξιολογήσoυν σε ποιο βαθμό χρειάζεται περαιτέρω σύσφιξη εφόσον είναι αναγκαία για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%.

Ο αντιπρόεδρος της Fed, Φίλιπ Τζέφερσον, δήλωσε ότι το άλμα των αποδόσεων των ομολόγων είναι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν την κεντρική τράπεζα σε ένα «ευαίσθητο» σημείο στη διαχείριση της νομισματικής πολιτικής, ενώ επεσήμανε πως οι επόμενες κινήσεις για τα επιτόκια «θα είναι προσεκτικές». Οι αξιωματούχοι της Fed είναι «σε θέση να προχωρήσουν προσεκτικά ώστε να αξιολογήσoυν σε ποιο βαθμό χρειάζεται περαιτέρω σύσφιξη εφόσον είναι αναγκαία για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%», τόνισε σύμφωνα με το Bloomberg.

«Παραμένω ενήμερος για τη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών μέσω υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων και το έχω υπόψη μου καθώς αξιολογώ τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής» ανέφερε και πρόσθεσε πως: «βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη περίοδο διαχείρισης κινδύνων, όπου πρέπει να εξισορροπήσουμε τον κίνδυνο να μην έχουμε αυστηροποιήσει αρκετά [την πολιτική] με τον κίνδυνο η πολιτική μας να είναι τελικά πολύ περιοριστική».

Παρά το αυξανόμενο κόστος δανεισμού, η οικονομία των ΗΠΑ έχει δείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Η αγορά εργασίας πρόσθεσε 336.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Η Fed θα «προχωρήσει προσεκτικά» στις αποφάσεις για το αν δικαιολογούνται και νέες αυξήσεις στα επιτόκιά της, όπως υπογράμμισε, ενώ απαρίθμησε 2 κινδύνους που υπάρχουν για την χώρα του: ο πιθανός αντίκτυπος στις ΗΠΑ από τη βραδύτερη ανάπτυξη σε Κίνα και Ευρώπη αλλά και η ευρωστία της αμερικανικής αγοράς εργασίας που μπορεί να παραμείνει «πολύ ισχυρή εμποδίζοντας να επιτευχθεί περαιτέρω αποπληθωρισμός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταθεροποιείται η αγορά ομολόγων - Σε επιφυλακή για να παρέμβει η ΕΚΤ

Γεωπολιτικό sell off και μεσανατολικοί τριγμοί στις ευρωαγορές

Κυρίαρχος ξανά ο πανικός στο Χρηματιστήριο - Ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ ο τζίρος

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider