ΗΠΑ: «Άλμα» άνω του αναμενόμενου στις νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Άλμα» άνω του αναμενόμενου στις νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο
Οι θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 9,61 εκατομμύρια τον μήνα, ένα άλμα σχεδόν 700.000 από τον Ιούλιο και πολύ πάνω από την εκτίμηση του Dow Jones για 8,8 εκατομμύρια.

Απροσδόκητη αύξηση άνω του αναμενόμενου κατέγραψαν οι νέες θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ τον Αύγουστο, ένδειξη ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και εύρωστη παρά τις προσπάθειες της Fed να επιβραδύνει την οικονομία με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Οι θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 9,61 εκατομμύρια τον μήνα, ένα άλμα σχεδόν 700.000 από τον Ιούλιο και πολύ πάνω από την εκτίμηση του Dow Jones για 8,8 εκατομμύρια. Αυτό είναι και το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε στην αμερικανική αγορά εργασίας από τον Απρίλιο.

Οι προσλήψεις, ωστόσο, αυξήθηκαν ήπια, φτάνοντας τα 5,857 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση μόλις 35.000. Οι παραιτήσεις, ένα μέτρο της εμπιστοσύνης των εργαζομένων στην εύρεση νέας δουλειάς μετά την εγκατάλειψη μιας προηγούμενης θέσης, άλλαξαν ελάχιστα.

Η Fed παρακολουθεί στενά την έκθεση JOLTS για σημάδια χαλάρωσης της αγοράς εργασίας.

Οι ενάρξεις νέων θέσεων εργασίας ήταν σε πτώση τους τελευταίους μήνες, δείχνοντας ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας είχαν αρχίσει να έχουν αντίκτυπο στην αγορά εργασίας που είχε πληγεί από την μεγάλη αναντιστοιχία προσφοράς-ζήτησης, στην οποία τα ανοίγματα είχαν ξεπεράσει τους διαθέσιμους εργαζομένους 2 έως 1.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Άγνοια Κρεμλίνου για τα περί νέας υποψηφιότητας του Πούτιν στις εκλογές του 2024

Φλωρεντία: Ο δήμος απαγορεύει απαγορεύει τις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο

ΕΕ: Μειώθηκε σημαντικά η κατανάλωση νερού και οι εκπομπές ρύπων για κάθε παραγόμενο αυτοκίνητο

gazzetta
gazzetta reader insider insider