Μπεζ Βίβλος (Fed): Μέτρια η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπεζ Βίβλος (Fed): Μέτρια η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ
Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και πολλές επιχειρήσεις αναμένουν ότι οι αυξήσεις των μισθών θα υποχωρήσουν, ανέφερε η Fed στη Μπεζ Βίβλο της.

«Στις περισσότερες περιφέρειες η οικονομική ανάπτυξη ήταν μετριοπαθής», επισημαίνεται στην έκθεση, που δημοσιεύεται δύο εβδομάδες πριν από κάθε συνεδρίαση της FOMC για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής.

Σχεδόν όλες οι περιφέρειες των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις «επανεμφάνισαν τις προηγουμένως ανεκπλήρωτες προσδοκίες τους ότι η αύξηση των μισθών θα επιβραδυνθεί γενικά στο εγγύς μέλλον», τονίζεται.

Η έκθεση της Fed ανέφερε ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές παραμένουν εύρωστοι, ειδικά όταν πρόκειται για δαπάνες για ταξίδια και άλλες υπηρεσίες, αλλά έδειξε επίσης σημάδια φθοράς στην οικονομία. Η επιβράδυνση της ζήτησης για αγαθά επιβαρύνει τον μεταποιητικό τομέα και τα υψηλά επιτόκια συνεχίζουν να πιέζουν την αγορά κατοικία. Επίσης, οι επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα αναφέρουν αυξανόμενες δυσκολίες και μεταφέρουν το υψηλότερο κόστος στους πελάτες.

Οι πληθωριστικές πιέσεις μειώθηκαν επίσης σχετικά, ενώ «οι περισσότερες περιοχές ανέφεραν ότι η αύξηση των τιμών κατέβασε ταχύτητα συνολικά, επιβραδύνοντας ταχύτερα στους τομείς της μεταποίησης και των καταναλωτικών αγαθών» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυριάρχησε η νευρικότητα στο ΧΑ - Πτώση με χαμηλό τζίρο

Νέος γύρος απωλειών για τον χρυσό

Ενεργειακές και πληθωριστικές ανησυχίες έφεραν απώλειες στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider