Βρετανία: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο, λόγω βροχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο, λόγω βροχών
βρετανία
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3,2%, με τους οικονομολόγους να έχουν κάνει εκτιμήσεις για 2,1%. 

Πτώση μεγαλύτερη των προσδοκιών κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Ιούλιο, λόγω της μείωσης στις αγορές τροφίμων, με τις πωλήσεις ρούχων να πλήττονται ιδιαίτερα εν μέσω ενός ασυνήθιστα βροχερού καιρού.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις υποχώρησαν 1,2% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,6% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, ONS. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μείωση 0,4%.

Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3,2%, με τους οικονομολόγους να έχουν κάνει εκτιμήσεις για 2,1%.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες που οι πωλήσεις είναι χαμηλότερες των εκτιμήσεων, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι καταναλωτές αρχίζουν να λυγίζουν υπό το βάρος των αυξανόμενων τιμών και των επιτοκίων. Η Τράπεζα της Αγγλίας προσπαθεί να επιβραδύνει την οικονομία για να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις, πυροδοτώντας αύξηση της ανεργίας το δεύτερο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις ρούχων μειώθηκαν, κάτι που ηONS απέδωσε στη χαμηλότερη επισκεψιμότητα στα καταστήματα, καθώς ο βροχερός καιρός εξαπλώθηκε σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πωλήσεις τροφίμων ήταν επίσης πιο αδύναμες, κάτι που οι πελάτες είπαν ότι οφειλόταν στις υψηλότερες τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Η κινεζική εταιρεία ακινήτων κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ

Γιατί εντείνεται η ανησυχία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider