ΗΠΑ: Πρόστιμα σε Wells Fargo, BNP Paribas και άλλες τράπεζες για παραλήψεις στην τήρηση αρχείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πρόστιμα σε Wells Fargo, BNP Paribas και άλλες τράπεζες για παραλήψεις στην τήρηση αρχείων
Για εκτεταμένες παραλείψεις στην τήρηση αρχείων, συμπεριλαμβανομένης σε ορισμένες περιπτώσεις της χρήσης προσωπικών μηνυμάτων κειμένου και άλλων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε την Τρίτη πως κατέληξε σε διακανονισμό με περισσότερες από 12 χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Wells Fargo και ορισμένων ξένων τραπεζών, σχετικά με κατηγορίες για εκτεταμένες παραλείψεις στην τήρηση αρχείων, συμπεριλαμβανομένης σε ορισμένες περιπτώσεις της χρήσης προσωπικών μηνυμάτων κειμένου και άλλων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η SEC ανακοίνωσε ότι είχε συμβιβαστεί με 11 χρηματοπιστωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Wells Fargo Securities και BNP Paribas Securities Corp, σχετικά με κατηγορίες για μη ορθή τήρηση αρχείων, συνολικού ύψους 289 εκατ. δολαρίων σε πρόστιμα, ανέφερε το Reuters.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC)ανακοίνωσε ξεχωριστά ότι επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 260 εκατ. δολαρίων σε θυγατρικές τεσσάρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τη μη τήρηση επαρκών αρχείων: Wells Fargo, BNP Paribas, Société Générale και Bank of Montreal.

Η κίνηση αυτή καθιστά «τις τράπεζες υπεύθυνες για τη διάχυτη χρήση μη εξουσιοδοτημένων μεθόδων επικοινωνίας, όπως τα ιδιωτικά μηνύματα και σε ορισμένες περιπτώσεις το WhatsApp» σημειώνεται σε ανακοίνωση της CFTC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υγεία: Η αύξηση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά μπορεί να συνδέεται με την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ιταλία: Ο νέος φόρος στα υπερκέρδη των τραπεζών «έσβησε» 10 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider