Ρεύμα: Μειώσεις από αρκετούς προμηθευτές στις χρεώσεις Αυγούστου

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεύμα: Μειώσεις από αρκετούς προμηθευτές στις χρεώσεις Αυγούστου
Οι χρεώσεις κυμαίνονται από 8 έως 18,3 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 8,66-19,9 λεπτών ανά kWh τον μήνα που διανύουμε. Στα 13 λεπτά ανά kWh ο μέσος όρος, μειωμένος κατά 8% έναντι του Ιουλίου.

Ελάττωση καταγράφεται στις χρεώσεις που ανακοίνωσαν για τον Αύγουστο αρκετοί προμηθευτές ρεύματος. Ενδεικτικό είναι πως συνυπολογίζοντας τις εκπτώσεις συνέπειας, πέντε προϊόντα θα κινηθούν τον επόμενο μήνα κάτω από τα 10 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή σε χαμηλότερα επίπεδα και από αυτά που ίσχυαν πριν από την ενεργειακή κρίση.

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των στελεχών της αγοράς, τα οποία είχαν επισημάνει πριν από λίγα 24ωρα στο Insider.gr πως η μείωση των διεθνών τιμών αερίου ενισχύει τις πιθανότητες για αποκλιμάκωση των χονδρεμπορικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας τον επόμενο μήνα. Μία εκτίμηση πάνω στην οποία, όπως φαίνεται, βάσισαν αρκετές εταιρείες τους υπολογισμούς τους για τα τιμολόγια του Αυγούστου, ελαττώνοντάς τα έναντι του Ιουλίου.

Στο αντιπροσωπευτικό δείγμα προϊόντων που επεξεργάζεται σε μηνιαία βάση το Insider.gr, οι χρεώσεις κυμαίνονται από 8 έως 18,3 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, έναντι 8,66-19,9 λεπτών ανά kWh τον μήνα που διανύουμε. Ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 13 λεπτά ανά KWh, μειωμένος κατά 8% από τον Ιούλιο (14,1 λεπτά ανά KWh).

Η εικόνα για τις τελικές επιβαρύνσεις θα ξεκαθαρίσει πλήρως όταν θα γίνουν οι γνωστές οι προθέσεις του ΥΠΕΝ, σχετικά με το αν θα υπάρξει επιδότηση και τον Αύγουστο.

Αναλυτικά τα βασικά οικιακά τιμολόγια των προμηθευτών:

- Αμετάβλητη παραμένει η χρέωση στο τιμολόγιο Γ1 της ΔΕΗ για τον Αύγουστο, το οποίο όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η επιχείρηση, διαμορφώνεται για τον επόμενο μήνα στα 15,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης.

Για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, η χρέωση θα είναι και πάλι 16,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, όπως και τον Ιούλιο.

Σταθερές παραμένουν οι χρεώσεις και στο νέο πρόγραμμα της εταιρείας, ΔΕΗ myHome 4All, με 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης και 20,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις υψηλότερες καταναλώσεις.

- Η Protergia ανακοίνωσε χρέωση 16,98 λεπτά του ευρώ ανά kWh στο πρόγραμμα Οικιακό MVP Reward, ελαττωμένη κατά 8% έναντι του Ιουλίου. Με την έκπτωση συνέπειας, η τιμή της εταιρείας υποχωρεί στα 10,98 λεπτά του ευρώ. Στο πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value της εταιρείας, η χρέωση είναι 9,46 λεπτά του ευρώ ανά kWh τον Ιούλιο, με πτώση -15%.

- 14,87 λεπτά ανά kWh θα είναι η χρέωση της Elpedison στο πρόγραμμα που προσφέρει έκπτωση συνέπειας (Συνέπεια Day), συνυπολογίζοντας το bonus εμπρόθεσμης εξόφλησης, από 17,17 λεπτά τον Ιούνιο (μείωση -13%). Στο νέο πρόγραμμα της εταιρείας, το Elpedison Green Economy, η χρέωση είναι 8 λεπτά ανά kWh, μειωμένη κατά -28%. Το πρόγραμμα Elpedison Economy θα έχει χρέωση 12 λεπτά ανά kWh, από 17,9 λεπτά τον Ιούλιο.

- Η ΗΡΩΝ στο πρόγραμμα Generous Home ανήρτησε χρέωση 17,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, από 17,9 λεπτά τον Ιούλιο. Ο τιμοκατάλογος του συγκεκριμένου προγράμματος με την έκπτωση συνέπειας (20%) είναι 14,16 λεπτά ανά kWh.

Αμετάβλητη, αλλά σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, παραμένει η χρέωση στο πρόγραμμα Simply Generous Home της εταιρείας, καθώς θα παραμείνει στα 8,55 λεπτά ανά kWh.

- Η χρέωση της Αέριο Αττικής θα είναι 11,3 λεπτά ανά KWh, μειωμένη κατά -8% σε σχέση με τον Ιούλιο. Η χρέωση αποκλιμακώνεται στα 8,5 λεπτά ανά KWh συνυπολογίζοντας και την έκπτωση συνέπειας.

- Η χρέωση της ΖeniΘ στο βασικό της πρόγραμμα (Power Home Basic) διαμορφώνεται στα 17,3 λεπτά ανά kWh τον επόμενο μήνα, για τις πρώτες 270 κιλοβατώρες κατανάλωσης. Το τιμολόγιο της εταιρείας για τον Ιούνιο ήταν 18,9 λεπτά. Για μηνιαία κατανάλωση πάνω 270 κιλοβατώρες, η χρέωση είναι 18,3 λεπτά ανά kWh, από 19,9 λεπτά.

Στο πρόγραμμα Power Home Now η χρέωση είναι αμετάβλητη, στα 14,4 λεπτά ανά kWh.

- Σε παρόμοια επίπεδα σε σχέση με τον Ιούλιο κινείται το πρόγραμμα OnTime της NRG, όπου η αρχική χρέωση διαμορφώνεται στα 13,7 λεπτά ανά kWh, από 13,2 λεπτά ανά kWh τον Ιούλιο. Με την έκπτωση 10%, η χρέωση ελαττώνεται στα 12,33 λεπτά ανά kWh, από 11,88 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους πρώτους δύο μήνες σύμβασης η έκπτωση συνέπειας είναι 30%.

- 12 λεπτά ανά kWh είναι η χρέωση της ΕΛΙΝ τον Αύγουστο, μειωμένη κατά -4% σε σχέση με τον μήνα που διανύουμε (12,5 λεπτά ανά kWh).

- Στα 10,98 λεπτά ανά kWh είναι και η χρέωση της Watt & Volt στο πρόγραμμα Reward (συνυπολογίζοντας την έκπτωση συνέπειας), μειωμένη κατά -13% σε σχέση με τον Ιούλιο. Το οικονομικότερο τιμολόγιο της εταιρείας έχει χρέωση 9,46 λεπτά ανά kWh, από 11,15 λεπτά τον μήνα που διανύουμε (μείωση -15%).

- Στα 13,98 λεπτά ανά kWh είναι η χρέωση της Volterra, όσο και τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Νέα άνοδος στην κατανάλωση – Διπλή δοκιμασία με τις πυρκαγιές

Ρεύμα: Από τα μεγαλύτερα στην Ε.Ε. το ελληνικό «δίχτυ προστασίας» στην κρίση

Ρεύμα: Στο κόκκινο η κατανάλωση μαζί με τον υδράργυρο – Τι προβλέπεται για τις επόμενες μέρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider