DoValue: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μειώσει έως 11% τα «κόκκινα» δάνεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
DoValue: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μειώσει έως 11% τα «κόκκινα» δάνεια
Η αξιοποίηση της AI θα αυξήσει επίσης κατά 4% το ετήσιο ποσοστό ανάκτησης μη εξυπηρετούμενων δανείων ανά διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων.

Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία ανάκτησης οφειλών DoValue αναμένει ότι η χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην επιχείρηση αποπληρωμής μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) θα μειώσει το κόστος εξυπηρέτησής της κατά 8% έως 11% από το επόμενο έτος.

Η αξιοποίηση της AI θα αυξήσει επίσης κατά 4% το ετήσιο ποσοστό ανάκτησης μη εξυπηρετούμενων δανείων ανά διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων, ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη.

Η νέα λύση τεχνητής νοημοσύνης θα εφαρμοστεί στην Ισπανία το τρίτο τρίμηνο του έτους και στον υπόλοιπο όμιλο μέχρι το τέλος του 2023, δήλωσε η doValue στο Reuters σε σχόλιο που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πρόσθεσε ότι "είναι λογικό να αναμένεται η επίτευξη αυτών των στόχων αποδοτικότητας από το 2024".

Η doValue ανέφερε επίσης ότι έχει ήδη εφαρμόσει πλήρως στην Ιταλία μια μηχανή αναζήτησης που βασίζεται στην εξόρυξη κειμένου και η οποία θα εξοικονομήσει στην εταιρεία το 35-40% του χρόνου που απαιτείται για την ανάκτηση των δανείων που έχουν καταστεί επισφαλή.

Η εταιρεία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση ύψους περίπου 120 δισεκατομμυρίων ευρώ σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα για το 2023 από το Euromoney

Τράπεζα Πειραιώς: Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα για το 2023 από το Euromoney

gazzetta
gazzetta reader insider insider