Στις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin ο ΥΠΕΘΟ Κωστής Χατζηδάκης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin ο ΥΠΕΘΟ Κωστής Χατζηδάκης
Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του ECOFIN.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΟ, ο κ. Χατζηδάκης θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. Επιπλέον, η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική στην ευρωζώνη, το ρόλο του ευρώ ως διεθνές νόμισμα, την εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ και την προώθηση της ενιαίας αγοράς κεφαλαίων (Capital Market Union).

Στην συνεδρίαση του ECOFIN, που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η θέσπιση νέων πηγών ιδίων πόρων για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., η παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, η μεταρρύθμιση της Τελωνειακής Ένωσης, ενώ θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα συμμετάσχει επίσης σε τελετή υπογραφής για την δημιουργία ενός νέου Καταπιστευματικού Ταμείου για την Ουκρανία (EU4U Fund), το οποίο θα διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξωδικαστικός: Έρχονται μεγαλύτερα «κουρέματα» και πέναλτι σε κακοπληρωτές

Φωτοβολταϊκά: Πρόγραμμα 160 εκατ. για επιχειρήσεις – Πώς θα «τρέξουν» οι επιδοτήσεις

«Γερή προίκα» για τους υποψήφιους επενδυτές της Αττικής Οδού – «Χτύπησαν κόκκινο» στο 6μηνο κυκλοφορία και έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider